MEB AÖL 1.dönem sınav sonuç tarihi! Açık Lise sonuçları için öğrenciler...

MEB - 08 Aralık cumartesi ve 09 Aralık pazar günü AÖL 1.dönem sınavını düzenlendi. Açık Lise okuyan öğrenciler şimdide gözünü sonuçlara çevirdi. Peki Açıköğretim Fakültesi birinci dönem sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimini açıkladı...

MEB AÖL 1.dönem sınav sonuç tarihi! Açık Lise sonuçları için öğrenciler...
MEB AÖL 1.dönem sınav sonuç tarihi! Açık Lise sonuçları için öğrenciler...
GİRİŞ 17.12.2018 09:38 GÜNCELLEME 17.12.2018 09:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Binlerce öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2018 - 2019 AÖL 1.dönem sınavına girdi. Uzun süredir sınava çalışan ve kredi notunu yükseltmek isteyen öğrenciler gözünü şimdide sonuçlara çevirdi. 08 Aralık cumartesi ve 09 Aralık pazar günü yapılan sınavda ilk oturum saat sabah 10.00’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapıldı. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanındı. Yapılan açıklamaya göre AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmedi.

 

 

MEB Açık Lise sınavlarına dair iş takvimi güncellemesinden dolayı, sınava dair sonuçların ne zaman açıklanacağı netlik kazanmadı. Fakat AÖL birinci dönem sonuçlarının, geçtiğimiz yılın takvimi göz önünde bulundurulduğunda 25 Aralık tarihinde erişime açılacağı iddia edildi. 

AÖL 1.Dönem Sınav Sonucu

 

 

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

AÖL 1.dönem sınav sonuçlarınızı AÖL sistemine kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip "sınav sonuçları" kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

AÖL SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kağıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır.

Not: Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre yapılacaktır.

YORUMLAR 8
  • Hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    Slmlr ben liseye yeni kayıt yaptırdım orta okul diplomamı alabilirmiyim.Ayrıca öğrenci kimlik kartı çıkarmak istiyorum.Bunla ilgili bilgi verirseniz memnun olurum.
    Cevapla
  • denız 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar aöl aradım ben. ocagın ilk haftası açıklanması planlanıyor dedi
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 5 yıl önce Şikayet Et
    nezaman yayınlanacak
    Cevapla
  • hilal 158 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden aciklanmiyor acaba 25 aralik denildi ama ondada kesin degil
    Cevapla
  • miray ece 5 yıl önce Şikayet Et
    açıklanmamış bakmyada korkuyom ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!