DGS sınavı ne zaman? Dikey Geçiş Sınavına kaç gün kaldı?

ÖSYM - Dikey Geçiş Sınavı 2019 tarihi belli oldu. Önlisans okumuş ve lisans eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin gireceği aynı zamanda AÖF okuyacakları ilgilendiren 2019 DGS sınavı ne zaman olacak? Sınav takvimi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlandı.

DGS sınavı ne zaman? Dikey Geçiş Sınavına kaç gün kaldı?
DGS sınavı ne zaman? Dikey Geçiş Sınavına kaç gün kaldı?
GİRİŞ 13.06.2019 12:53 GÜNCELLEME 13.06.2019 12:53

DGS için geri sayım başladı. Üniversite eğitimine devam etmek isteyenlerin yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavının yeni yılda düzenleneceği tarih belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre ve sınav takvimine göre 2019 DGS sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde düzenlenecek ve sonuçlar 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Özellikle açıktan üniversite eğitimine devam edecekleri ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavının başvuru tarihleri  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından paylaşıldı.

 

 

DİKEY GEÇİŞ SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır. Buna göre ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav saat 09:30’da başlayacak ve süresi 140 dakika olacaktır. Sınav saati ÖSYM'nin açıklamalarına göre değişiklik gösterebilir.

 

 

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

DGS geç başvuru tarihi ÖSYM tarafından 21 Mayıs olarak duyuruldu. Başvurularını yapmayan adaylar 21 Mayıs tarihinde elektronik ortam veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. DGS geç başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra adaylar geç başvuru ücreti olan 180 Türk Lirasını Bankamatikler veya elektronik ortam üzerinden yatırabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'