Öğretmenlerin ÖSYM sınav görevi ücretleri kaç TL oldu? 2019

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlarda salon başkanı ve gözetmen olarak görevli olan öğretmenler ne kadar ücret alacak? 2019 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin oturum başına alacakları sınav görevi ücretinin kaç TL olduğu belli oldu.

Öğretmenlerin ÖSYM sınav görevi ücretleri kaç TL oldu? 2019
Öğretmenlerin ÖSYM sınav görevi ücretleri kaç TL oldu? 2019
GİRİŞ 15.01.2019 14:59 GÜNCELLEME 15.01.2019 15:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2019 ÖSYM sınav görevli ücretleri belli oldu. Yeni yılda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi öğretmenlere ödediği sınav görevi ücretlerinde bir miktar artış yapacak. Peki KPSS, YDS, TUS, MSÜ, ALES, YDUS gibi sınavlarda görev alan öğretmen kaç TL ücret alacak. Salon başkanı, gözetmen ve yedek gözetmen ücretleriyle ilgili yeni açıklama geldi.

 

 

İşte 2019 yılı ÖSYM sınav görevlisi ücretleri:

Salon Başkanı: 198 TL
Gözetmen: 165 TL
Yedek Gözetmen: 132 TL

SINAV GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

 

 

Sınav görevlisi atamaları;  Görevlilerin sınav binalarının tercihi, unvanı, puanı ve hizmet yılı esas alınarak yapılmaktadır. Sınav görevlisi atamalarının temelini gönüllülük esasına göre yapılmış başvurular oluşturmaktadır. Her görevli yukarıda açıkladığımız sınav görevlisi olma şartları sağlıyorsa, puanı da esas alınarak atanır. Bunun için sınav öncesinde tercihler alınır. Her görevli adayı en az 5 en fazla da 20 görev yeri tercihi yapabilmektedir. Ancak ÖSYM temsilcileri ve nakil koruma görevlileri ayrı olarak en az 1 ve en fazla 8 görev yeri tercihi yapabilirler

YORUMLAR 1
  • adanali 5 yıl önce Şikayet Et
    2 saatliğine 165 tl bravo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!