Bakan açıkladı: Önümüzdeki hafta açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Antalya'da bir sempozyumda temel liselerin kapatılması konusunu değerlendirdi ve "İhtiyaç ve talep konusunda çok net bir yol haritamız var. Önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız. Hazırlıklarımız bitti, herkes rahat olsun. Sürpriz yok, 4- 5 sene önce alınmış kararlar. " dedi.

Bakan açıkladı: Önümüzdeki hafta açıklanacak
Bakan açıkladı: Önümüzdeki hafta açıklanacak
GİRİŞ 30.01.2019 10:57 GÜNCELLEME 30.01.2019 11:09
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Selçuk'un konuşmasından satır başları şöyle: 

 

 

"Biz eğitim sisteminin yapısal dinamiklerinde yapacağımız çalışmalarla bir dönüşümü tasarlamaya gayret ediyoruz. Yoksa birkaç sene önceden beri belirlenen ve zaten okullara dönüşmesi beklenen kuruluşlarımızın alacağı yolda elbette katkılarımız olacak. Ve ne yapabilirsek bu sürecin sancısız şekilde gelişmesi için her türlü çabayı göstereceğiz.

"YOL HARİTAMIZ NET, HAFTAYA AÇIKLAYACAĞIZ"

Dershaneler meselesi de bilinen, sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarının ne olduğunun açık şekilde bilindiği bir husus. Bu bağlamda ben bütün velilerimize açıklıkla ifade etmek isterim. Yerine ne koyacağımız konusunda ve buradaki ihtiyacı, talebi nasıl karşılayacağımız konusunda net bir yol haritasına sahibiyiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda açıklama fırsatımız olacak, hazırlıklarımız bitti.

"SÜRPRİZ YOK 4-5 SENE ÖNCE ALINMIŞ KARARLAR"

 

 

Biz elimizden geldiği kadar sürpriz yapmayacağız derken; bir sürpriz yok. Bu 4-5 sene önce alınmış olan ve bundan sonrası için de nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi ilgili aktörlerle açıklıkla paylaşacağız. Ben sadece bu konunun velilerimiz tarafından dikkatle ele alınmasına önem verdiğimi belirtmek isterim. Çünkü bu konunun istismarı söz konusu olabilir, kötüye kullanılması gibi girişimler söz konusu olabilir. Bunların engellenmesiyle ilgili biz her türlü önlemi alma imkanına sahibiz ve ısrarla da takip edeceğiz.

PİLOT ÇALIŞMALAR ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR

Pilot çalışmalar şubat ayında başlıyor. İmkanı daha zayıf olan okullarmız için dönüşüm planlıyoruz. Biz 3 yıllık bir takvim ortaya koyduk. Takvim belgede olmasına rağmen niye değişiklik gerçekleştirilmiyor sorularına maruz kalıyoruz. Bir değişiklik yaparken niye ve nasıl yaptığımızı derinlikli olarak analiz etmek zorundayız. Biz neyi ne zaman yapacağımızı takvimde çok net belirttik. Ben çayın demlenmesinden yanayım.Ani değişiklik olmaması için tedbir alıyoruz." "

YORUMLAR 56
  • eğitim sevgisi 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım sizden bir ricam olacak benim şu anda okuyan bir öğrencim yok ama sayın bakanım liselerde fizik dersi hafta dört saat matematik dersi haftada altı saat biyoloji dersi haftada dört saat kimya dersi haftada dört saat olmasını talep ediyorum modern ve geleceğin Türkiye'sini inşası için bu reforma ihtiyaç olduğu kanısındayım Allah size kolaylıklar versin sayın bakanım.
    Cevapla
  • Tohat'li Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    ali bey, okul tam gun olmali, ne kadar egitim o kadar bilinci bir toplum demek.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ne saati kardeşim. yarım gün eğitim olsun. sabahtan akşama kadar çocuklar okulda. çocuklarımızla iletişimi unuttuk.
    Cevapla
  • Alp 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimde hangi sistemi getirirseniz getirin olay öğretmen de bitiyor. Her öğretim yılının her iki dönemindede Ösym gibi, Lgs gibi tüm Türkiye'de sınavlar yapılarak, sınıf ortalamasına göre öğretmenlerinde notu verilir ve ona göre kurs/egitime tabi tutulurlarsa eğer, işte o zaman egitimde çoğu sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır zaten.
    Cevapla
  • Yavuz Baba 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir bitmediniz yaaa...
    Cevapla
  • Öğretmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Aklını kendine sakla dostum.
    Cevapla
  • Öğretmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel düşünce ama yetersiz. Bunu tum kamuya uygulamak gerekir. Doktorundan, mühendisine, işçisinden, imamına, polisinden, askerine tüm kamu çalışanlarına uyguladın mı tadından yenmez.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    sınıfta kalma sistemi olmadığı sürece ve kötü davranışlar sergileyen öğrencilere ceza verilmediği sürece, derslere Marslı profosör de getirseniz hiçbirşey fayda etmez.
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    sorun veli ve öğrencidedir. özel okula giden öğrencinin velisi parayı basar ve öğrencisiylede yakından ilgilenir.Öğrenci de ister istemez çalışır.Devlet okulu ise bedava değeri yok paralı yap bak nasıl çalışır öğrenciler. Ders çalışmayan öğrenciye öğretmen ne yapsın. ...
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    15 tatilde kesinlikle ev ödevi verilemeyecek dediniz ancak "buranın bakanıda, müdürüde,öğretmenide benim,istersem veririm "deyip,sair zamanda 150-200 soru veriyorlarken,500 soru verip birde "muhakkak dönüşte sınav yapacağım" diyerek gözdağı veren sözde eğitimciler varken !!! ancak robot insan yetiştiririz biz.Yer ESKİŞEHİR MERKEZ Şu tatil,dinlenme zamanında çocukların yaşadığı stresi bir görüp anlasanız inanın ağlanacak derecede !!!
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğunla bu kadar ilgilenen öğretmenden özür dile ve ona dua et öğretmen senin çocuğunun düşmanı mı
    Cevapla
  • TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelipte sistem değişikliği yapmayan bir bakan varmı ben hatırlayamıyorum, her şeyin temeli eğigtim ama biz temelden kaybediyoruz.
    Cevapla
  • ufuk aynen öyle... 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • Kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin başı eğitim ama eğitimde berbat durumdayız.bomboş nesil yetişiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?