Açık Lise 2.dönem yeni sınav tarihi belli oldu! Sınava girecek öğrenciler...

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 Açıköğretim lisesi 2.dönem sınav tarihlerini açıkladı. Kayıtlarını yenileyen ve tamamlayan açıktan lise okuyan öğrenciler şimdide gözünü sınavlara çevirdi. Peki AÖL sınavı ne zaman olacak?

Açık Lise 2.dönem yeni sınav tarihi belli oldu! Sınava girecek öğrenciler...
Açık Lise 2.dönem yeni sınav tarihi belli oldu! Sınava girecek öğrenciler...
GİRİŞ 06.04.2019 13:10 GÜNCELLEME 06.04.2019 13:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Şubat ayı itibariyle AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlayan açıktan lise okuyan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimini açıkladı. Günlerdir sınava hazırlanan ve bu dönem alttan ders bırakmadan geçmek isteyen öğrenciler tarihi merak ediyor. Lise eğitimini açıktan bitirmek ve diploma almak isteyenler için MEB yılda üç döneme AÖL sınavları düzenliyor. Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem kayıt yenileme işlemleri 09 Ocak-06 Şubat 2019 tarihleri arasında tamamlandı. Peki AÖL 2.dönem sınavı ne zaman düzenlenecek?

 

 

AÖL 2.DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

2018- 2019 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sınav tarihini merak ediyor. MEB'in yayımladığı duyuruya göre, AÖL 2. dönem sınavları 06-07 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacak. Bu sınav ve bundan sonra yapılacak tüm sınavlarda yeni kitaplardan sorumlu olunacak. Açık lise ikinci dönem sınavı giriş belgeleri 03 Nisan 2019 tarihi itibariyle yayınlanacak.

 

AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Bu sınav için yapılan açıklamaya göre ÖSYM sistemi olan dört yanlışın bir doğruyu götürme uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sisteminde yine yer almayacak. MEB sadece doğru yapılan sorular üzerinden puanlama hesabı yapacak.

Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanınıyor. 

MEB AÖL (Açıköğretim Lisesi) Sınavı

YENİ SİSTEMLE AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

AÖL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Kayıt yenileme sınav bedeli, 30 TL olup, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatırılacak.

Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecek.

YORUMLAR 20
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Marhaba arkadaşlar sizden bi istegim olacaktı ben ocak ayında başvuru yapmayı unuttum şimdi 2 dönem icin başka başvuru var mı söylerseniz cok memnun olurum
    Cevapla
  • MEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    2.DÖNEM İÇİN KAYIT YENİLEME ÜCRETİ yatırırsanız sınava girebilirsiniz.
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    off 2 sınavda bitircem acık lıse kadar kolay bir yer yok haha :D
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende aciklisede okuyorum
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende acık lise okuyorum
    Cevapla
  • Muhammed Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhabalar kolay gelsin açık lise öğrencisiyim bi sorum olcaktı ben askerdim kıbrıs da yeni geldim açık lise sınavlarıma kıbrıs da girmek için sınav giriş yerimi oraya almıştım şimdi memleketim de girmek istiyorum İstanbul da ama giriş yerini nasıl değiştircem bilgim yok yardımcı olurmusunuz ?
    Cevapla
  • esra 4 yıl önce Şikayet Et
    bulundugun il ilçe müdürlügüne gidip müracaat et yedek salonda sınav olabiliyo sanırım son gün 1 nisanmış aölün resmi sitesine gir dedigim orda da var
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    kayıt yenileme tarihinde onu aöl'e bildirmen gerekiyor
    Cevapla
  • ........ 4 yıl önce Şikayet Et
    halk eğitim merkezinden veya sayfana giriceksin ordan değiştirebilirsiniz
    Cevapla
  • cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    herkese başarılar diliyorum
    Cevapla
  • irem su 4 yıl önce Şikayet Et
    Tesekurler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...