ALES sınavı ne zaman olacak? Adaylar için başvuru tarihi belli mi?

Yüksek lisans yapmak isteyen binlerce kişinin merak ettiği 2019 ALES sınavı ne zaman düzenlenecek? ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklama çerçevesinde ALES sınav tarihi belli oldu. Buna göre Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş yani ALES başvuru tarihleri belli oldu.

ALES sınavı ne zaman olacak? Adaylar için başvuru tarihi belli mi?
ALES sınavı ne zaman olacak? Adaylar için başvuru tarihi belli mi?
GİRİŞ 13.03.2019 10:45 GÜNCELLEME 13.03.2019 10:46

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimini açıkladı. ÖSYM’nin açıklamasına göre bu yıl içerisinde yapılacak olan ALES’e dair başvuru tarihleri, en son başvuru gününü, sınav tarihini ve sınav sonuç tarihini kendi resmi sitesi üzerinden duyurdu. Peki 2019 ALES sınav tarihi ne zaman? Başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte yüksek lisans yapmak isteyen binlerce kişinin merak ettiği sınavın detayları...

 

 

ALES SINAVI NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

2019-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) 5 Mayıs'ta yapılacak, sonuçları ise 30 Mayıs'ta açıklanacak.

 

 

Söz konusu sınav için başvurular 5 Mart'ta başlayacak ve 13 Mart'ta son bulacak. ALES'e başvurular ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

ALES’E BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Eğer ÖSYM sisteminde kayıtlı bir fotoğrafınız varsa internet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Sistemde kayıtlı bir fotoğraf yoksa başvurunuz bir başvuru merkezine giderek yapmalısınız.

ALES'TE KAÇ SORU VAR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır.

Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!