ÖSYM KPSS memur sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?

Devlet kadrosunda memuriyet hakkı elde etmek isteyen adayların gireceği 2019 KPSS sınavı başvuruları için geri sayım başladı. Binlerce öğretmen ve memur adayını yakından ilgilendiren KPSS 2019 sınavı için başvurularının alınacağı tarih ÖSYM tarafından duyuruldu.

ÖSYM KPSS memur sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?
ÖSYM KPSS memur sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 22.03.2019 11:12 GÜNCELLEME 22.03.2019 11:12

Memur olma hayali kuran vatandaşların sabırsızlıkla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınav takvimi ÖSYM tarafından hazırlandı. Hal böyle olunca KPSS önlisans ve KPSS lisans sınav ve başvuru tarihleri milyonlarca memur olmak isteyen vatandaşın merak ettiği konu başlıklarından biri oldu. Peki KPSS başvuruları hangi tarihler arasında alınacak? Lisans düzeyi sınavı oturumlarının tarihini ve başvuru sürecinin başlayacağı tarihi merak eden vatandaşlar, ÖSYM'nin açıkladığı bilgileri öğrenmek istiyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

 

 

2019 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS'de bu yıl gerçekleştirilecek olan Genel Kültür Genel Yetenek sınavının yanı sıra A grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları düzenlenecek. Son olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı için başvurular 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. 

 

 

KPSS SINAVI NE ZAMAN?

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A grubu ve öğretmenlik, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, 2019 KPSS A grubu ve öğretmenlik Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da yapılacak. 2019 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 28 Temmuz 2019'da düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 29 Ağustos'ta duyurulacak.

2019 KPSS lisans sınav başvuruları 3 Mayıs 2019 tarihinde başlıyor, 15 Mayıs 2019'da sona eriyor. KPSS Ön lisans ve KPSS Ortaöğretim sınavları, 2019 yılında yapılmayacak. Sınavlar ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılacak.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2019 yılı itibariyle başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;

KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi. Fakat sınav ücret henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar