Bekçi alım sınav ne zaman olacak? Bekçilik sınavında çıkacak konular...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polis Akademisi resmi sitesinden duyurulan bekçi alım ilanının arından bekçilik sınav süreci başlayacak. Peki 2019 bekçi alım sınavı ne zaman düzenlenecek? Adayların merak ettiği bekçilik sınavı nasıl olacak ve hangi sorular çıkacak? İşte 8 bin bekçi alımının yapılacağı sınav öncesi adayların bilmesi gerekenler...

Bekçi alım sınav ne zaman olacak? Bekçilik sınavında çıkacak konular...
Bekçi alım sınav ne zaman olacak? Bekçilik sınavında çıkacak konular...
GİRİŞ 26.03.2019 11:00 GÜNCELLEME 26.03.2019 11:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çarşı ve mahalle bekçiliği başvurusunda bulunan adaylar belli sınav aşamalarına tabii tutulacak. Geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre hangi ilde kaç bin bekçi alınacağı belli oldu. 8 bin bekçi alımı için başvurular 18 Mart itibari ile e-Devlet üzerinden başladı. Peki bekçilik sınavı ne zaman olacak? Başvurularını tamamlayan adayları gözünü bekçi alım sınavına çevirdi.

 

 

BEKÇİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

 

 

BEKÇİLİK SINAVI NASIL OLACAK? HANGİ DERSLERDE SORU SORULACAK?

Ön sağlık kontrolünden geçen ve bekçilik yapması için herhangi bir engeli bulunmayan adaylar yazılı sınava alınırlar. Yazılı sınav soruları, soru hazırlama komisyonu tarafından hazırlanır. Mahalle bekçiliği yazılı sınavı, test  şeklinde yapılır. Sınavda adaylara beş şıklı, çoktan seçmeli, yüz soru sorulur. Yapılacak sınavda sorulacak soruların konuları aşağıda belirtilmiştir:

a) Türkçe,
b) Sosyal Bilgiler,
c) Fen Bilgisi,
ç) Hayat Bilgisi,
d) Matematik,
e) Genel kültür.

Mahalle bekçisi adayın, yazılı sınavda yüz puan üzerinden en az elli puan alması gerekir. 100 soru olacak en az 50 tane doğru yapmanız istenecektir. Elli puan alamayan aday elenir ve bekçilik fiziki parkur sınavı ve sözlü mülakata katılamaz. Bakanlık ihtiyaçlar çerçevesinde başarı puanını değiştirebilir; arttırabilir ya da azaltabilir. Yazılı sınavda yanlışlar doğruları götürmeyecek ve her soru bir puan olacak. Bu durumda yazılı sınavda çözemediğiniz soruları boş bırakmamanız gerekir.

2019 yılı itibariyle 8 bin bekçinin alınacağı sınav tarihi henüz resmi olarak açıklanmadı. 18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayan adayları için önümüzdeki günlerde bekçi alım sınav tarihi netlik kazanacak.

SINAV ÖNCESİ VE SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR
 
1- Adayların sınava girerken giriş belgesi ile birlikte fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini yanlarında bulundurması gerekmektedir. (Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya evlilik cüzdanı)
 
2- Sınav 10.30’da başlayacak olup, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Kimlik kontrollerinin, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binasında hazır bulunmaları gerekmektedir.
 
3- Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından aranacaktır. Adayların gerekli belgeler dışında, yanlarında çanta, saat, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, her türlü elektronik/mekanik cihaz, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve yeri aktarma cihazları, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulundurmaları yasaktır. 
 
4- Adaylar sınava gelirken yanlarında kurşun kalem, silgi kalemtıraş, vb. bulundurmaları gerekir. Adaylara ayrıca kurşun kalem, silgi kalemtıraş, vb. verilmeyecektir.
 
5- Sınav esnasında cep telefonu veya her türlü elektronik cihaz taşıdığı tespit edilen adayın sınavı iptal edilecektir.
 
6- Adayların sınava gireceği binanın adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınavdan en az 1 gün önce sınav yerini görmesi faydalı olacaktır.

BEKÇİLER NE KADAR MAAŞ ALIYOR? GÜNDE KAÇ SAAT ÇALIŞIYOR?

EGM bünyesinde bekçi olarak görev yapan en az lise mezunu bekçilerin aylık ortalama 3,970 TL, lisans mezunu bekçilerin 4,000 TL ve lisans mezunu bekçilerin ise 4,100 TL ile 4,400 TL civarı aylık kazançları vardır. Bu maaşlar ek ödemesiz maaşlar olup, belirtilen tutara görev yaptığı şehir farkı ilave edilmemiştir. Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçilerinin genel olarak akşam saat: 18.00 - 19.00 itibari ile göreve başladığı ve 12 saat boyunca sabah: 06.00 - 07.00 surlarına kadar çalıştığı belirtildi. 

YORUMLAR 4
  • rudeboy 4 yıl önce Şikayet Et
    çalışma saatleri 12/36 olması gerek. hep gece kimse çalışmak istemez.
    Cevapla
  • zfr 4 yıl önce Şikayet Et
    lise ile üniversite mezunu arasındakifark 30 tl kadar ?..
    Cevapla
  • gkn 4 yıl önce Şikayet Et
    yapılacak iş aynı olsa da, insanları eğitime teşvik için mutlaka fark daha fazla olmalı
    Cevapla
  • mali 4 yıl önce Şikayet Et
    bende üniversite mezunuyum lakin yapacakları görev aynı oolduğu için bence 30 TL bile fark olmamalı. aynı olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...