TUS Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav sonuçlarını ÖSYM AİS açıklandı mı?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin 24 Şubat tarihinde düzenlediği TUS ve STS sonuçları açıklanıyor. 2019 1. dönem TUS sonuçlarıyla ilgili takvim yayınlanan ÖSYM saat vermedi. Peki TUS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte adayların heyecanla beklediği sınav sonucu hakkında tüm detaylar...

TUS Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav sonuçlarını ÖSYM AİS açıklandı mı?
TUS Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav sonuçlarını ÖSYM AİS açıklandı mı?
GİRİŞ 21.03.2019 11:45 GÜNCELLEME 21.03.2019 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TUS sınav sonuçları 21 Mart perşembe günü itibariyle ÖSYM tarafından erişime açılıyor. Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen Acil Tıp, Kalp ve Damar Cerrahisi, Üroloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve birçok alanda uzmanlık konusunda ilerlemek isteyen doktorlar,  adaylarını seçmek için gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçlarını öğrenmek isteyenler gözünü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sonuç ekranına çevirdi. Peki, TUS sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak? İşte adayların merak ettiği tüm soruların cevapları...

 

 

TUS SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

TUS sınavı 24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti. ÖSYM sonuç sayfasında Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı - TUS sonuçları, 21 Mart 2019 tarihinde ÖSYM sonuç sayfasında açıklanacak. Saat konusunda ise yetkililer bir açıklama yapmadı.

 

 

Sınava giren adaylar, bugün itibariyle "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sonuçlara ulaşabilecek.

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Tus’a giren bir adayın sorumlu olduğu konular tüm tıp olmak üzere totaldeki 11 ders şu ana başlıklar altından incelenebilir. Yanındaki parantez içerisindeki rakamlar o dersten sorulan soru sayısını belirtir. Sınavda totalde 200 soru sorulur ve süre olarak 210 dakika (3.5 saat) verilir. Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında,adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

YORUMLAR 1
  • ParalelMüdahaleler. 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye belki ilk defa duyuyor: Paralelin TUS'a da müdahale etmiş olma ihtimali çok yüksek. Üstelik hep, taraftarlarını kazandırmak şeklinde müdahaleden bahsedildiği halde, muhaliflerini kaybettirmek yönünde müdahalelerinin de olabileceği değerlendiriliyor. Fen Lisesi, Hacettepe tıbbı derece ile kazanmış, paralel karşıtı dahi bir hekim, TUS'da 50 küsur puan alıyor. Bir daha giriyor, yine aynı. ynı hekim daha sonra yine derece yapıp, çok iyi bir puan alıyor. Çevresindekilere paralelin müdahalesi olabileceğini söylese de, kimse inanmıyor. Bu da araştırılmalı. En nihayetinde, kurşun kalemle işaretlenmiş 10 şıkkın silinmesi yeterli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık