Okullar ne zaman kapanıyor? Karnelerin alınacağı tarih açıklandı 2019

Tatil planı yapan milyonlarca öğrenci ve veli 2019 okulların ne zaman kapanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların kapanması ile ilgili planlamayı açıkladı. Buna göre 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili Haziran ayının tam kaçında başlıyor? İşte MEB'ten okulların tatil olması ile ilgili açıklaması

Okullar ne zaman kapanıyor? Karnelerin alınacağı tarih açıklandı 2019
Okullar ne zaman kapanıyor? Karnelerin alınacağı tarih açıklandı 2019
GİRİŞ 31.05.2019 10:59 GÜNCELLEME 31.05.2019 11:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini ve başarılı belgelerini alacak. Yaklaşık 18 milyon öğrenci için açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı çalışma takvimi açıkladı.

 

 

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BİTECEK?

2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi ise anaokuluna başlayacak öğrenciler için ise okula uyum kapsamında 10 Eylül' de ders zili çalacak. ortaokul, lise ve bazı üniversiteler 9 Eylül 2019'da açılacak

 

 

2019 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

01 Ocak Salı Yılbaşı

23 Nisan Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos Cuma Zafer Bayramı

29 Ekim Salı Cumhuriyet Bayramı

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ NEREDEN YAPILIR

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

E-Okul öğrenci giriş sayfasına erişim sağlamak için tıklayınız

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

YORUMLAR 14
  • Mülayim Sert 4 yıl önce Şikayet Et
    yıl olmuş 2020 ne karnesi veriliyor milyonlarca kağıt israfı kağıtlar çöpe gidiyor e okul ne güne duruyor öğrenciler karnesini e okuldan göremiyormu 1 haziran ile 9 haziran arası tatil karne 14 haziranda zaten son hafta bir Allahın kulu okula gitmiyor . Karneler 31 Mayıs ta verilmeli . Millet rahatça tatiline çıksın 5 gün için geri dönmek zorunda kalmasın ..
    Cevapla
  • gerçekler. 4 yıl önce Şikayet Et
    31 Mayıstan sonra hiç kimse okula gitmez. Bayram tatili giriyor araya. Yani bayram tatili sonrası 1 hafta için de kimse okula gitmez.
    Cevapla
  • Gara çocuk 4 yıl önce Şikayet Et
    bayramdan sonra 1 hafta okul olması saçmalık. kimse gitmez. hem memlekete gidenlere de zulüm olur.gitmişken kalınır.
    Cevapla
  • fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne karnesi ? öğrenciler artık e -okuldan notlarını öğrenebiliyor gerisi sadece kağıt masrafı ve israfı ,inanın bir çok karne çöpe gidiyor ,almaya bile tenezzül edilmiyor. 14 Haziran okullar kapanacak deniyor ama 1 Hazirandan sonra öğrencilerin hiç biri gelmiyor.
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür 70-84,99 Takdir 85-100 ortalaması olup özürsüz devamsızlığı 5 ve 5'ten az olup 50'nin altında notu olmayanlar alabiliyor. (küçük bir düzeltme)
    Cevapla
  • bskgdk 4 yıl önce Şikayet Et
    50 nin altı notu değil ortalaması olanlar alabiliyor.
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okurken hata dikkatimi çekti. Düzeltmeyi düşünüyordum. Gerek kalmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...