'TEDx Arapça' Türkiye'de ilk defa Atakum Anadolu İHL'de gerçekleşti

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’de ilk defa gerçekleşen “TEDx Arapça Konferansı” düzenledi.

'TEDx Arapça' Türkiye'de ilk defa Atakum Anadolu İHL'de gerçekleşti
'TEDx Arapça' Türkiye'de ilk defa Atakum Anadolu İHL'de gerçekleşti
GİRİŞ 14.05.2019 16:00 GÜNCELLEME 14.05.2019 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Samsun Atakum  Anadolu İmam Hatip Lisesin’de Türkiye'de bir ilk; Dünyada 3 bin 500 lise ve genç grupta gerçekleşen "Ted Ed Club" projesinin Arapça versiyonu, Türkiye’de ilk defa  Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulanıyor. Proje ile hem öğrencilerin Arapçalarını geliştirmek, hem de hayatın her alanındaki önemli konularda öğrencilerin sunum ve düşünce kabiliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. ''TEDx Arapça Konferansı'' Projesi ile öğrencilerin; dinleme, telaffuz, kelime, dil bilgisi, yazma ve sunum becerilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlanıyor. 

 

 

En az 5 dakika en fazla 10 dakikada sunum yapan öğrenciler, "Kişisel gelişim, sağlık, ekonomi, sosyal ilişkiler, siyaset, psikoloji, insan hakları" konularıyla ilgili Arapça sunum yaptı. " TEDx Arapça Konferansı”  Projesi, öğrencilerin bağımsız bir şekilde Arapçalarını geliştirebilmeleri ve akademik öğretim programının bir parçası haline getirmek için tasarlandı. TED konuşmaları öğrencilerin sadece dinleme becerilerini değil aynı zamanda telaffuzlarını, kelime bilgilerini, dil bilgilerini, yazma ve sunum becerilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor.

 

 

Projenin açılışı, Atakum Anadolu İHL konferans salonunda yapıldı.  Öğrenciler, Kişisel gelişim, sağlık, ekonomi, sosyal ilişkiler, siyaset, psikoloji, insan hakları gibi konulardaki fikirlerini Arapça olarak sundular. Yurt dışından gelen Arapça öğretmenleri sunumları oldukça başarılı buldular. 820 öğrencisi bulunan ve birçok alanda başarısı bulunan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ayrıca; Türkiye'de İngilizce, Arapça, Fen ve Sosyal alanda eğitim veren Türkiye'deki tek lise olma özelliğini de taşıyor. Öğrencilerin İngilizce ve Arapça dillerini pekiştirmek için öğrenciler okul tarafından Londra ve Amman'a gönderiliyor. 

Proje hakkında bilgi veren AİHL  Arapça Öğretmeni Salih Türkmenoğlu, "Amacımız, öğrencilerimizin yabancı dilde kendilerini ifade eden bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Uluslar arası konularda farklı dillerde yazılmış olan bilgilere ulaşmasını hedefleyen bir çalışmadır" dedi.

Muhammed Eren Albayrak: Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir programda görev almak çok heyecan verici ve güzel örnek olabilmek için de elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyordu. Öğretmenlerimiz, akademik ekibimiz ve bütün konuşmacı arkadaşlar olarak çok gayret sarf ettik. Ortaya güzel bir program çıktığını düşünüyorum. Böyle güzel bir programda görev alabilmiş olduğum için mutluyum, gelecek senelerde de böyle güzel adımları atabilmek temennisi taşıyorum.

Emre Yılmaz: Öncelikle program çok güzel oldu. Ve Türkiye'de böyle ilk kez düzenlenen bir programda görev aldığım, konuşma yaptığım için mutluyum. Benim için de güzel bir tecrübe oldu. Seçtiğimiz konular hakkında yazdığımız bilgileri izleyicilere aktardıysak ne mutlu bize. 

YORUMLAR 1
  • Server 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok kaliteli bir program. Kudüs'e değinilmiş olması çok başarılı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar