2019 E-Okul karne notları: Taktir Belgesi ve Teşekkür Belgesi nasıl hesaplanır?

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesine sayılı günler kala bir çok öğrenci takdir ve teşekkür nasıl alınır merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yeni sisteme göre taktir belgesi ve teşekkür belgesi puanlarını açıklandı. E-Okul giriş sayfasına erişen öğrenciler karne notlarıyla taktir mi teşekkür mü aldığını kolaylıkla hesaplayabilir.

2019 E-Okul karne notları: Taktir Belgesi ve Teşekkür Belgesi nasıl hesaplanır?
2019 E-Okul karne notları: Taktir Belgesi ve Teşekkür Belgesi nasıl hesaplanır?
GİRİŞ 14.06.2019 09:58 GÜNCELLEME 14.06.2019 09:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı tatili sonrası okullar tekrar açılıyor ve 5 günlük bir eğitimin ardından karne dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Okulların kapanmasına az bir süre kaldığı için veliler ve öğrenciler alınan notlara göre takdir teşekkür hesaplaması yapmaya başladı. 

 

 

Bunun için öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giderek öğrencinin T.C kimlik numarası, öğrencinin okul numarasını sisteme girerek Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmanız gerekmektedir. 

Peki VBS devamsızlık ve not bilgisi nasıl sorgulanır? E-okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? Öğrenciler yaz tatiline çok kısa bir süre kala takdir teşekkür hesaplamak için e-Okul Veli Bilgilendirme sitesini kontrol ediyorlar.

Taktir ve Teşekkür Belgesi

 

 

TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

E-okul sistemi ile veliler, öğrencilerinin durumlarını takip edebilirler. E-Okul üzerinden; devamsızlık bilgisi, not bilgisi, proje notları, dönem sonunda alınan belgeler ve yılsonu başarı puanı gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bilgilerin görülmesi için E-Okul VBS girişi yapılması yeterlidir.

Takdir-teşekkür hesaplama, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir.

Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir.
Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler.
Yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS giriş için için e-okul.meb.gov.tr resmi internet sitesine girilmelidir. Sitede iki farklı bölüm yer almaktadır. Bunlardan birisi ''e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'' diğeri ise ''Veli Bilgilendirme Sistemi''dir. Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, okul idaresi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile giriş sağlayabilir. Böylelikle öğretmenler öğrenciye ait olan ders notları, sözlü notları, performans notları, proje notları vb. girişini yapabilir.

YORUMLAR 16
  • Yunus Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes alabilir
    Cevapla
  • MERVE 4 yıl önce Şikayet Et
    4 sınıf numaram 5000
    Cevapla
  • MERVE 4 yıl önce Şikayet Et
    4 sınıfım numaram 5000
    Cevapla
  • zehra 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür alıcakmıyım
    Cevapla
  • Yildiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?