Bekçilik sınavı ne zaman olacak? 8 bin bekçi alım sınavında çıkacak sorular

Bekçilik sınavı için on binlerce kişi heyecanla bekliyor. Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde, yurdun 81 ilinde 8 bin bekçi istihdam edilecek. Sağlık kontrolüne giren adaylar bu merkezlerde istenen evraklarla birlikte yazılı sınava başvurularını geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Peki, bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınavında sorulacak sorular neler?

Bekçilik sınavı ne zaman olacak? 8 bin bekçi alım sınavında çıkacak sorular
Bekçilik sınavı ne zaman olacak? 8 bin bekçi alım sınavında çıkacak sorular
GİRİŞ 18.06.2019 12:22 GÜNCELLEME 18.06.2019 12:22

Bekçilik alımlarında en önemli viraj olan 2019 bekçilik sınavına sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenleyeceği bekçilik sınavı için henüz net bir tarih belirlenmedi. Bekçi alımı sınavı, geçtiğimiz dönem alınan başvurularda, müracaatların son gününden yaklaşık üç ay sonra gerçekleştirilmişti. Buna göre yazılı sınavın Haziran ayının sonuna veya Temmuz ayının ilk günlerinde olması bekleniyor. Bekçilik alımıyla ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Peki bekçilik sınavında hangi sorular yer alacak? 

 

 

BEKÇİLİK SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

Bekçilik sınavında toplamda 100 soru sorulacak. İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından olacak.

 

 

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek. Yazılı sınavda 100 puan üzerinden en az 50 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

8 bin bekçinin alınacağı bekçilik yazılı sınavında geçtiğimiz sınavla aynı illerde yapılması beklenmektedir. Bu iller İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum ve Batman'dır. Yapılan planlamaya göre önümüzdeki yıllarda bekçilik yazılı sınavının her ilde yapılması öngörülmektedir.

BEKÇİLERİN MAAŞLARI NE KADAR?

2019 yılı ocak ayı maaşı olarak lise mezunu olan yeni bekçiler 3970 TL maaş almaktadır. Üniversite ön lisans veya lisans mezunu olan bekçilerin maaşı ise 4002 TL'dir

YENİ ALIM NE ZAMAN OLACAK?

Yeni bekçi alımı bu yıl yapılmayacak. Yazılı sınav ve sözlü sınav aşamalarının yapılması sonrası ancak yeni ilanın önümüzdeki yıl gelmesi bekleniyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu