MEB'ten lise son öğrencilerine müjde!

Yükseköğretime devam edecek 12.sınıf öğrencilerinin devamsızlıkları affedilecek.

MEB'ten lise son öğrencilerine müjde!
MEB'ten lise son öğrencilerine müjde!
GİRİŞ 14.06.2019 19:07 GÜNCELLEME 14.06.2019 22:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

MEB tarafından 12.sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedilmesine ilişkin yazı tüm illere gönderildi.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığınca alınan kararla, 2018-2019 ders yılına yönelik yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf öğrencilerinden ders kesim tarihi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmasına rağmen toplam devamsızlık süresini aşan öğrenciler, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak başarılı sayılacak.

HEM ÖĞRENCİLER HEM DE VELİLER ARASINDA KAYGIYA NEDEN OLUYORDU

 

 

Devamsızlık durumlarının, söz konusu öğrenciler ve veliler arasında tedirginliğe ve kaygıya yol açtığı şikayetleri MEB'e ulaştı.

DEVAMLI ÖĞRENCİLER GİBİ DEĞERLENDİRİLECEK

Yazıya göre, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm örgün ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinden; ders kesimi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmasına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecek.

YORUMLAR 14
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsınlar affetmeyip sınıftamı bıraksalar... son sınıflan geneli üniversite odaklı okula gitmiyor...son sınıfları üniversite hazırlık a çevirsinler özellikle 2.dönem çocuklar da okula gitsin...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle okulda disiplini olumsuz etkiliyor öğrencilerin devam motivasyonunu öğretmenlerin ders anlatma motivasyonunu olumsuz etkiliyor.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    her sene ayni sey. resmi yazida 2018-2019 yılına has deniliyor. yillardir ayni şey. öğretmenler istedigi kadar devamsizlik girsin boşuna... ogrenci ogretmene : her türlü geceriz diye hava atıyor. hayirli olsun...
    Cevapla
  • Fiko 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların hayatı okumakla geçiyor birde üniversite okuyor garantili degil oluyor okudugu bölümden işe girse güzel mesela ögretmenlik okuyor polis oluyor mühendislik okuyor asker oluyor şanslılarsa
    Cevapla
  • muhammetemınguducu 4 yıl önce Şikayet Et
    müdür yardımcılarıma söyleyeceğim seneye devamsızlıkları işlemesinler velilerle papaz olmasınlar
    Cevapla
  • tepkili123 4 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı beyler. daha çekirdekten alıştırıyoruz insanları "nasıl olsa af çıkar" düşüncesine. bugün bunu alıştırın, yarın vergi affı çıkar diye devlete vergisini ödemez, sonra nasıl olsa af çıkar imarsız bina dikelim der.. ne zaman kurallar gerçekten kural olacak ve denetim mekanizması işletilecek bu memlekette merak ediyorum.. belki de biz millet olarak kurallara uygun değiliz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!