YKS'de matematik testinde bir soru iptal edildi

ÖSYM, YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını yayınladı. Temel Yeterlilik Testi Soru Kitapçığı'ndaki matematik testinin 7. sorusu iptal edildi. Geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama yapılacak.

YKS'de matematik testinde bir soru iptal edildi
YKS'de matematik testinde bir soru iptal edildi
GİRİŞ 17.06.2019 10:16 GÜNCELLEME 17.06.2019 10:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) matematik testindeki 7. sorunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakıldığı bildirildi.

 

 

ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları'nın ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandığı kaydedildi. 

Açıklamada, dün yapılan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile bugün gerçekleştirilen YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına ÖSYM'nin internet sayfasından ulaşılabileceği belirtildi.

 

 

Açıklamada, TYT Soru Kitapçığı'ndaki matematik testinin 7. sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verildiği bildirildi.

Bu kapsamda, geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama yapılacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Hülya ARSLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ve 1 yıl süreleri var ona rağmen hata yapıyorlar ; Her yıl iptal edilen soru oluyor artık bi önlemi alınması gerekmez mi soruların özenmeden hazırlandığı o kadar belli ki soru mu değil mi anlaşılmıyor bile tabi zor ve saçma sorucaklar diye adına soru denen gazete haberi kpyuyorlar öğrencilerin eline hayır yani sanmasınlar bi yorumlar sorulara mantıkları yetmediğinden tamam zor sorun ama ne sorduğunuz belli olsun soruda bilgi verilir veriliyor soru bakıyosun bambaşka bi sonuç istiyor senden donup kalıyosun orda yazık yaaa
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    O soruyla uğraşıp vakti giden zihni dağılan öğrenciler ne yapacak. Soruları hazırlayanlar hiç binadan dışarı çıkıp oksijen almıyor mı da doğru dürüst spru hazırlayamıyorlar
    Cevapla
  • yigido 4 yıl önce Şikayet Et
    Ösym soru hazırlamayı bilmiyor. 8-9 tane dersten soru soruyorlar. Nedense hep matematik zorlayarak sordukları sorular iptal ediliyor. Çünkü anlamsız sorular. Kardeşim fen grubu dersler var 3tane fenden zor soru sor. Sosyal grubu var seçici soru zor. Edebiyat seçici soru sor. Üniversitede ölçme değerlendirme dersi aldım. Ösym nin sınavları ölçme değerlendirme kriterlerinin hiçbirine uymuyor.
    Cevapla
  • RK.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu soruda kafa yorup zihni dağılan ve sonrasındaki dersleri de fazla zamanım gitti deyip stresle sağlıklı çözümler yapamayan çocuklar ne olacak!!!!??? BU SORU HAZIRLAYANLARI DAVA ETMEK GEREKİR! ADAM GİBİ DOĞRU BİR SORU HAZIRLAYAMIYORLAR MI!? O kadar da maaş alıyorlar!!!
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    İptal edilen soru neden iptal edildi onuda bizahmet açıklasalardi herkes bilseydi
    Cevapla
  • emrullahtasar 4 yıl önce Şikayet Et
    Rasyonel sayılarda teklik çiftlik aranmadı için , kesinlik ifadesi rasyonel ifadeyi unutuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi