DGS sınav giriş yerleri: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimi

DGS için geri sayım başladı. Önlisans eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen öğrenciler DGS sınavına başvurularını tamamladılar. 2019 DGS sınavına girecek olan adaylar tarafından en çok merak edilen konu ise sınav giriş yerlerinin neresi olacağı oldu. Peki DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Dikey Geçiş Sınavı belgesi ne zaman erişime açılacak.

DGS sınav giriş yerleri: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimi
DGS sınav giriş yerleri: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimi
GİRİŞ 25.06.2019 13:28 GÜNCELLEME 25.06.2019 13:28

Eğitim hayatlarına lisans programlarında devam etmek isteyen önlisans öğrencileri DGS’yi bekliyor. DGS sınav giriş yerleri, son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alıyor. ÖSYM, DGS sınav giriş belgesi için net bir tarih vermedi. Geçen sene 21 Temmuz'da gerçekleşen DGS'nin sınav giriş belgeleri, 11 Temmuz'da açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl baz alındığında DGS giriş belgesinin sınav tarihinden 10 gün önce 20 Haziran'da açıklanması bekleniyor. 

DGS sınav giriş yerleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak.

 

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2019 sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde saat 10:15'te uygulanacak. Ancak adaylar sınav salonuna en geç saat 10.00'da girmiş olmalılar. 

DGS'DE KAÇ SORU SORULACAK KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

 

 

2 yıllık bölümleri okuyan adayların 4 yıllık bölümlere geçiş yapmak için giriş yaptığı DGS sınavı, her yıl ÖSYM tarafından yapılmakta ve başarılı olan adaylar aldıkları puanlara göre diledikleri üniversitelere gidebilmektedirler.

DGS eşit ağırlık türünde bir sınavdır ve sorular hem sayısal hem de sözel ağırlıklıdır. 120 sorudan oluşan sınavın 60 sorusu sayısal 60 sorusu sözeldir. Her bölümde 10’ar tane mantık sorusu bulunur. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir, yanlışlar ilgili bölümlerin doğrularını götürür (sayısal için yapılan 4 yanlış sayısaldan 1 doğruyu götürür). Sınav için adaylara verilen süre ise 140 dakikadır.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS'nin sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu. 30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak sınavın sonuçları 25 Temmuz tarihinde açıklanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı