LGS sınav sonucu açıklandı! Liseye Geçiş Sınav sonucu MEB sorgulama

Lise eğitimine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girdiği 2019 LGS sınav sonuçları açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre Liseye Geçiş Sınav sonuçları sorgulama sayfası bugün erişime açılacak. Sınav puanlarını öğrenen öğrenciler için tercih süreci başlayacak. Peki LGS sonuçları saat kaçta belli olacak?

LGS sınav sonucu açıklandı! Liseye Geçiş Sınav sonucu MEB sorgulama
LGS sınav sonucu açıklandı! Liseye Geçiş Sınav sonucu MEB sorgulama
GİRİŞ 24.06.2019 10:20 GÜNCELLEME 24.06.2019 10:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

LGS sınav sonuçları açıklanıyor. 1 milyondan fazla öğrencinin katılım gösterdiği 2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre 24 Haziran pazartesi belli olacak. Türkiye genelinde 303'ü fen lisesi, 89'u sosyal bilimler lisesi, 228'i Anadolu lisesi, 297'si imam hatip lisesi, 26'sı mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmak üzere 943 proje okulu ile alan bazlı program uygulayan 423 mesleki ve teknik lise olmak üzere toplam bin 366 ortaöğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak. Geçtiğimiz sene yürürlüğe giren LGS'de sözel bölümden sınava giren öğrencilere 20 Türkçe, 10 T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 İngilizce sorusu sayısal bölümde ise 20 matematik ve 20 fen bilimleri soru soruldu.

 

 

LGS SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Öğrencilerin ve ailelerin heyecanla beklediği LGS sonuçları için MEB henüz saat vermedi. Fakat geçtiğimiz seneki uygulamasını devam ettirmesi durumunda LGS sınav sonuçları 10:00'da belli olacak.

 

 

LİSEYE GEÇİŞ SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınav sonuçları sonuc.meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek ve sadece MEB'in resmi sitesinden duyurulacak. 

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS sınav sonucunun 24 Haziran tarihinde açıklanacağı göz önünde bulundurulduğunda tercih döneminin de Temmuz ayının ilk bölümünde başlayacağı ön görülebilmektedir. 2019 Liselere Geçiş Sınavı Tercih Kılavuzu, sınavın açıklanması sonrasında paylaşılacak. Bu kılavuzda nasıl tercih yapılacağı hakkında bilgilendirmelere yer verilecektir.

YORUMLAR 13
  • Ramazan Akan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaç puan aldim
    Cevapla
  • Ramazan akan 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerde bakılıyor sınav ortalaması
    Cevapla
  • davut yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    kac puan aldım
    Cevapla
  • Abdurrahman kömür 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaç puan aldım
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    puan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!