Konya liseleri kontenjan ve taban puanları! MEB 2019 yüzdelik dilimleri..

Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’na katılım sağlayan on binlerce aday için heyecan dorukta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, Konya’daki liselerin taban puanlarını araştırmaya başladı. İşte Konya liseleri taban puanları...

GİRİŞ 01.07.2019 10:03 GÜNCELLEME 01.07.2019 10:03

Konya lise taban ve tavan puanları için heyecan dorukta. 1 Haziran'da gerçekleştirilen LGS'nin sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Öğrenciler, lise taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kendi puanlarını karşılaştırıp tercih yapacaklar. Peki 2019 Konya liseleri taban puanları ne? Puanına göre iyi bir liseye gitmek isteyen öğrenciler Konya nitelikli okullar ve yüzdelik dilimlerini merak ediyor.

 

Lise tercihlerini belirlerken Konya’daki okulların tavan ve taban puanları kadar LGS yüzdelik dilimlerine dikkat edin. Zaten lise tercihlerinizde önemli olan puanınız değil yüzdelik diliminizdir. Öncelikle e-okul üzerinden yayınlanan Konya liseleri LGS yüzdelik dilimleri listesinden istediğiniz okulun EYP yüzdelik dilimine bakın.  Geçen yıl ilk yüzde 3'lük dilimden öğrenci alan okulların yüzdelik diliminde bu sene de fazla değişiklik olmayacaktır. Bu yüzdelik dilimi içindeyseniz 2.tercihinize yüzdelik diliminize en yakın okulu, 1.tercihinize istediğiniz okulu, 3. 4.v e 5. tercihlerinize geçen yıl yüzde 5'lik dilimden öğrenci alan okullara kadar inip yazabilirsiniz.

Şuan için 2019 Konya taban ve yüzdelik dilimleri MEB tarafından açıklanmadı. Fakat 2018-2019 dönemi Konya LGS yüzdelik dilimleri, okul kontenjanları ve liselerin EYP ve EDP yüzdelik dilimlerini aşağıda bulunan tablodan öğrenebilirsiniz..

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!