Kocaeli Liseleri taban - tavan puanları / LGS & MEB kontenjan yüzdelik dilimi

Lise eğitimini Kocaeli'de sürdürmek hedefi olan öğrenciler için 2019 Kocaeli liseleri taban puanları ilan edildi mi? LGS sınavında performansını sergileyen ve sınav sonuçlarını öğrenenler Kocaeli nitelikli okulların yüzdelik dilimleri araştırması içerisine girdi. Tercih sürecinin başlamasına sayılı zaman dilimi kalmışken Kocaeli'deki liselerin puanları haberimizin bütün detaylarıyla aktarılacak.

GİRİŞ 01.07.2019 09:57 GÜNCELLEME 01.07.2019 09:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kocaeli lise taban ve tavan puanları için heyecan dorukta 1 Haziran'da gerçekleştirilen LGS'nin sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Öğrenciler, lise taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kendi puanlarını karşılaştırıp tercih yapacaklar. Peki 2019 Kocaeli liseleri taban puanları ne? Puanına göre iyi bir liseye gitmek isteyen öğrenciler Kocaeli nitelikli okullar ve yüzdelik dilimlerini merak ediyor.

 

 

Lise tercihlerini belirlerken Kocaeli kentindeki okulların tavan ve taban puanları kadar LGS yüzdelik dilimlerine dikkat edin. Zaten lise tercihlerinizde önemli olan puanınız değil yüzdelik diliminizdir. Öncelikle e-okul üzerinden yayınlanan Kocaeli liseleri LGS yüzdelik dilimleri listesinden istediğiniz okulun EYP yüzdelik dilimine bakın.  Geçen yıl ilk yüzde 3'lük dilimden öğrenci alan okulların yüzdelik diliminde bu sene de fazla değişiklik olmayacaktır. Bu yüzdelik dilimi içindeyseniz 2.tercihinize yüzdelik diliminize en yakın okulu, 1.tercihinize istediğiniz okulu, 3. 4.v e 5. tercihlerinize geçen yıl yüzde 5'lik dilimden öğrenci alan okullara kadar inip yazabilirsiniz.

Şuan için 2019 Kocaeli taban ve yüzdelik dilimleri MEB tarafından açıklanmadı. Fakat 2018-2019 dönemi Kocaeli LGS yüzdelik dilimleri, okul kontenjanları ve liselerin EYP ve EDP yüzdelik dilimlerini aşağıda bulunan tablodan öğrenebilirsiniz...

 

 

kocaeli liseleri taban puanlarıkocaeli nitelikli okullar yüzdelik dilimleri

YORUMLAR 1
  • Gamze Eroglu 4 yıl önce Şikayet Et
    LGS sınavın açıklanması
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...