ÖSYM DGS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. DGS sınavında toplamda 120 soru yöneltilirken, sınav 150 dakika sürdü. Peki, adayların dört gözle beklediği 2019 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM DGS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu
ÖSYM DGS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu
GİRİŞ 09.07.2019 11:08 GÜNCELLEME 09.07.2019 11:08

DGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. ÖSYM tarafından 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'nin ardından soru ve cevaplar erişime açıldı. Şimdide gözler Dikey Geçiş Sınav sonuçlarına çevrildi. 81 il ve 88 sınav merkezinde uygulanan DGS’ye 336 binden fazla aday katıldı. 2019 DGS sonuçları ÖSYM tarafından 25 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

 

 

DGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

 

 

DGS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayınlanacak.

Tercih takvimi ve tercih ile ilgili tüm detaylar, yayınlanacak 2019 DGS tercih kılavuzu ile birlikte belli olacak.

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS SORULARI VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DGS’DE DERS MUAFİYETİ NASIL OLACAK?

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenecek. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilecek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!