2019 AÖL Açık lise 3.dönem sınav sonucu açıklanma tarihi

AÖL 3.dönem sınavı 6-7 Temmuz tarihlerinde MEB tarafından gerçekleştirildi. Sınavlara katılım gösteren on binlerce öğrenci, 3. dönem AÖL sınav sonuçları ve soru cevap kitapçığı hakkında araştırmalarını arttırdı. Peki MEB, AÖL sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? AÖL yani Açık Öğretim Lisesi sınavı için açıklanan sonuç tarihi...

2019 AÖL Açık lise 3.dönem sınav sonucu açıklanma tarihi
2019 AÖL Açık lise 3.dönem sınav sonucu açıklanma tarihi
GİRİŞ 17.07.2019 10:45 GÜNCELLEME 17.07.2019 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AÖL sonuçları MEB'in 2019 yılı iş takvimine göre 1 Ağustos'ta açıklanacak. Soru ve cevapların ise en geç 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek.. Sınav sonuçlarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonuçları kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak da sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

 

 

AÖL SORU VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

AÖL 3. dönem soru ve cevap anahtarı henüz yayınlanmadı. 2. dönem açık lise soru ve cevap anahtarı sınavın üzerinden 9-10 gün geçtikten sonra açıklanmıştı. Bu bilgiler doğrultusunda AÖL 3. dönem cevap anahtarının ilerleyen günlerde yayınlanması bekleniyor.

 

 

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.

Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınav sorularının ilanından sonra 5 (beş) takvim günü, sonuçların ilanından sonra 10 (on) takvim günü içinde yapmaları gerekmektedir

İtirazlar için öncelikle, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin,

1 - T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya

2 - Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya

3 - Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat

Şubelerinden herhangi birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılacaktır.

Ekte verilen dilekçenin doldurularak, banka dekontu ile birlikte aşağıda yazılı adrese gönderilmesi gerekmektedir.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan veya süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmamaktadır.

YORUMLAR 2
  • haluk sabri akdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman aciklinacak
    Cevapla
  • vfvxxcvuhnkv 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuzvvc
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor