2019 YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM yerleştirme işlemleri

ÖSYM YKS tercih kılavuzunu erişime açıldı. Üniversite taban ve tavan puanları belli oldu. ÖSYM'nin resmi sitesinde 2019 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler YKS tercihlerine çevrildi. YÖK Atlas üniversite tercih robotu aracılığı ile yayımlanan üniversite taban ve tavanları başarı sıralamaları ile öğrenciler tercih yapabilecek. İşte 2 yıllık üniversite ve 4 yıllık üniversitelerin puanları...

GİRİŞ 24.07.2019 12:20 GÜNCELLEME 24.07.2019 12:20

YKS tercih süreci başlıyor. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının ardından ÖSYM resmi sayfasında YKS sonuçları açıklandı. Kurumun resmi web sayfasından sonuçları öğrenen üniversite öğrencileri şimdide gözünü 2019 YKS tercihlerine çevirdi. İyi bir üniversitede eğitim görmek isteyen öğrenciler başarılı sıralamalarına göre 2 yıllık üniversite ve 4 yıllık üniversite arayışı içine girdi. ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre öğrenciler üniversite yerleştirme işlemlerini 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapacak. Peki 2019 yılı üniversite taban ve tavan puanları kaç? YKS tercih kılavuzu geçtiğimiz dönem üzerinden taban puanları, baz alınarak en küçük puanları belli oldu. Buna göre kaç puanla hangi üniversiteye girilir, YÖK Atlas üniversite tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite bölüm puanları açıklandı mı? Öğrenciler ve veliler YKS tercih kılavuzunu ve üniversitelerin taban puanlarını inceleyerek tercihte bulunacak.

 

 

YKS ÖN TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU YAYIMLAYACAK

 

 

Yükseköğretim Kurulu, her yıl olduğu gibi üniversite tercihi yapacak adaylara yardımcı olması için tercih robotunu yayımlayacak. 

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız. Adaylar, tercihlerini İnternet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.)

TERCİH İÇİN EN DÜŞÜK KAÇ PUAN GEREKLİ?

2019-TYT'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla TYT puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak TYT ve YKS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini İnternet'ten bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2019-TYT'de hiçbir puan türünde 150 veya daha fazla puan alamayanlardan tercih yapmaları söz konusu olmayacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

23-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek tercih döneminin ardından üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin üniversitelere vermek zorunda olduğu belgeler hakkında bilgilendirme yapan ÖSYM, detayları yayımladı. Peki, üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler olacak? İşte, o süreç hakkında bazı bilgiler.

BU SENE EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar