KYK yurt başvurusu ne zaman 2019 - 2020 GSB tarih bilgisini aktardı mı?

YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçlarının ÖSYM bünyesinde paylaşılmasıyla birlikte KYK yurt başvurularının başlangıç / bitiş tarihleri de yakın mercek altına alınmaya başladı. Peki, YKS sınav sonuçlarında elde ettikleri puan ve sıralamalar doğrultusunda tercih işleminde bulunan ve üniversiteye yerleşen bütün öğrencilerin sabırsızlık içerisinde beklediği 2019 - 2020 KYK yurt başvuruları ne zaman hangi tarihte başlayacak? Son günlerde öğrencilerin gözü kulağının çevrildiği KYK yurt başvuru tarihine dair resmi duyuru gerçekleştirildi mi?

KYK yurt başvurusu ne zaman 2019 - 2020 GSB tarih bilgisini aktardı mı?
KYK yurt başvurusu ne zaman 2019 - 2020 GSB tarih bilgisini aktardı mı?
GİRİŞ 09.08.2019 10:43 GÜNCELLEME 09.08.2019 10:44

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM bünyesinde lisans eğitimi alacak öğrencilere yönelik düzenlenen YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçlarının öğrenci ve velilerin erişimine sunulmasının akabinde KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı konusu gündemin merkezine yerleşti. 2 (iki) yıllık veya 4 (dört) yıllık üniversitelere yerleşmek için tercih dönemine giren ve bunun yanı sıra üniversite tercih sonuçlarına göre yaşadığı ilden farklı bir noktaya giderek Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda kalacak öğrenciler KYK yurt başvuru tarihleri konusunda bilgiye erişmek üzere sorgulamalarına ağırlık kazandırdı. Peki, YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçlarına göre şehir dışındaki üniversite & bölümlerde okumaya hak kazanan öğrenciler için KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, tarih hakkında bilgilendirme yapıldı mı?

2019 KYK burs başvurusu ne zaman, ayın kaçında başlayacak ve son bulacak?

2019 - 2020 KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? KYK YURT BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Yüz binlerce öğrenci YKS (Yüksek Öğretim Kurumu)'yi kazanıp üniversiteli olmanın hayalini kurarken bir yandan da KYK yurt başvurularının da başlangıç ve bitiş tarihlerini araştırmaya koyuldu. Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı ve biteceği noktasında şu an için herhangi bir duyuru yapılmamıştır. Fakat 2018 yılı baz alınacak olursa KYK yurt başvuruları 3 ve 10 Eylül tarihinde gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu tarih göz önünde bulundurularak 2019 - 2020 KYK yurt başvurularının da bu tarihler arasında başlaması tahmin edilmektedir.

 

 

2019 - 2020 KYK YURT BAŞVURU İŞLEMLERİ NEREDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

KYK yurt başvuru işleminde bulunmak isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi web sitesi olan ''yurtkur.gsb.gov.tr''den gerçekleştirilebilecek ve burs başvurularıyla ilgili ayrıntılı bilgilere erişebileceklerdir.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NEREDE İLAN EDİLECEK?

Şehir dışında üniversite eğitimi alacak öğrencilerin gerçekleştirildiği KYK yurt başvurularını tek tek detaylı olarak incelenip değerlendirilmesiyle beraber ''kyk.gsb.gov.tr''den duyurulacaktır.

2019 - 2020 KYK BURS ve GERİ ÖDEMELİ BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İlk etapta öğrencilerin KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvuru işlemini gerçekleştirebilmesi için bir e-Devlet şifresine sahip olmaları lazım gelmektedir. Şayet e-Devlet şifreniz hali hazırda bulunmuyorsa size en yakın PTT şubesinde de kolaylıkla edinebilirsiniz.

2019 KYK burs ve geri ödemeli burs ve öğrenim kredisi başvuruları, kyk.gsb.gov.tr resmi internet sitesinden kabul edilmektedir. KYK Burs ve öğrenim kredisi başvuru işleminde bulunan kişilerden yalnızca öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere yönelik tüm kontroller ilgili kamu kurum-kuruluşlarından web ortamında yahut manyetik ortamda alınarak gerçekleştirilmektedir. Talep edilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr resmi internet sitesinde duyurulmaktadır.

KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvuru esnasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna yönelik çeşitli bilgiler istenmekte ve doğru/eksiksiz biçimde yanıtlanması gereken bu bilgiler kamu kurumlarından elde edilen veriler ile beraber karşılaştırılarak birbiriyle uyuşup uyuşmadığı kontrol edilmektedir. Gerçekleştirilen bu değerlendirmenin akabinde bütçe durumuna göre belirlenen sayıda üniversite öğrencisine burs imkanı sağlanmakta, durumu mevzuata uygun diğer bütün öğrencilere de öğrenim kredisi olanağı verilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...