Burs veren üniversiteler tam liste! Karşılıksız burs imkanı

Üniversiteler, 2019 YKS sonuçlarının açıklanması ile karşılıksız burs miktarları ve şartlarını açıkladı. Türkiye sıralamasına göre 6 bin TL’ye kadar burs imkanı sağlayan üniversiteler, öğrencilerinin çoğuna sıradan bir maaş miktarında burs veriyor. İşte karşılıksız burs veren üniversiteler ve şartları…

Burs veren üniversiteler tam liste! Karşılıksız burs imkanı
Burs veren üniversiteler tam liste! Karşılıksız burs imkanı
GİRİŞ 05.08.2019 09:32 GÜNCELLEME 05.08.2019 09:35

Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite hayali kuran öğrenicilerin tercih maratonu başladı. Bu maratonun öncesinde üniversiteye gidecek olan öğrencilerin en büyük arayışlarından biri olan burs arama serüveni de beraberinde başladı.

 

 

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) üniversiteye başlayan birçok öğrenciye burs yardımı yapıyor. Burs almaya hak kazanamayan tüm öğrencilere ise geri ödemeli kredi imkanı sağlıyor.

 

 

ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERİNE BURS VERİYOR!

Türkiye’de birçok üniversite sınavda belli kriterler de başarılı olmuş öğrencilere 6 bin TL’ye kadar burs imkanı sağlıyor. Bu burs imkanları öğrencilere rahat bir üniversite öğrenim hayatı sunarken, başarılı öğrencilerin tercih nedeni haline dönüşüyor.

7-14 Ağustos tarihleri sarasında sürecek tercih dönemin de burs miktarlarını güncelleyerek açıklayan üniversiteler öğrencilerin döneminde bir nevi kılavuz haline dönüşüyor.

İŞTE BURS VEREN ÜNİVERSİTELER VE BURS MİKTARLARI!

Türkiye’de öğrencilerine karşılıksız burs veren üniversiteleri şu şekilde açıklayabiliriz;

Abdullah Gül Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi,  Antalya Bilim Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bezmialem Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi, Mef Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Yüksek İhtisas Üniversitesi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...