2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM değerlendirme...

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları MEB'in resmi sitesinden duyurulacak. Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini Ağustos ayında yapabilecek. Peki BİLSEM sonuçları nasıl öğrenilecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav takvimi...

2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM değerlendirme...
2019 BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM değerlendirme...
GİRİŞ 24.07.2019 14:41 GÜNCELLEME 24.07.2019 14:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. MEB'in duyurusuna göre BİLSEM sonuçları 9 Ağustos'ta resmi siteden açıklanacak. BİLSEM sonuçları http://meb.gov.tr ve http://orgm.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanabilir. Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 19 Ağustos - 6 Eylül 2019 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır. 

 

 

İTİRAZ SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 19 - 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınacak. İtiraz değerlendirmesi sonrasında itiraz sonuçları, Ağustos ayında açıklanacak.

BİLSEM MÜLAKATLARINA KAÇ KİŞİ ALINDI?

BİLSEM'de bu yıl 134 bin 701 öğrenci değerlendirmeye alındı. Bakanlığın verilerine göre, bu yıl grup tarama sürecinin ardından yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınan öğrenci sayısında 3 katın üzerinde artış kaydedildi.

 

BİREYSEL DEĞERLENDİRME HANGİ ŞEKİLDE OLACAK?

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler; öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde, bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.



Görsel sanatlar, Müzik yetenek, Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmelerin sonuçları, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından MEBBİS modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecek.

Genel zihinsel yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirme “sonuç puanı” açıklanmayacak.

YORUMLAR 2
  • Kasim 4 yıl önce Şikayet Et
    Aciklayin su sinav sonucunu
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi artık açıklayın bu sınav sonuçlarını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni metro hattımız 31 Mart'a kadar ücretsiz
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’