Önemli bir eğitim projesi daha gerçekleşti

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ KA2 Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı hibe desteği ile İstanbul Valiliği tarafından yürütülmekte olan “Log On Back To Life” isimli projenin katılımı ile İzmir'de gerçekleşti.

Önemli bir eğitim projesi daha gerçekleşti
Önemli bir eğitim projesi daha gerçekleşti
GİRİŞ 31.07.2019 14:25 GÜNCELLEME 21.08.2019 06:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ KA2 Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı hibe desteği ile İstanbul Valiliği tarafından yürütülmekte olan 2017-1-TR01-KA201-046632 nolu ve “Log On Back To Life” isimli projemizin 5. toplantısı 18-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında İzmir Yaşar Üniversitesi, Dipnot Derneği, Developmental Centre Of Thessaly, Inspectorarul Scolar Judetean Lası, Universita Dedli Studi di Milano ve İstanbul Valiliği’nden proje sorumlarının katılımı ile İzmir'de gerçekleşti. 

Toplantıda proje kapsamında üretilen El Kitapçığı'nın ilk versiyonu değerlendirilirken proje sorumluları kendi ülkelerinde gerçekleşen proje etkinlikleri hakkındaki izlenimlerini paylaştı. Trikala'da gerçekleşen eğitmenlerin katıldığı toplantı katılımcıların geri bildirimleri esas alınarak değerlendirildi. Yine aynı toplantıda geliştirilen radyo spotlarının ilk halleri Developmental Centre Of Thessaly tarafından sunuldu. Geliştirilen radyo spotlarının proje ortaklarının ülkelerinde yayınlanması ve hazırlanan Kampanya Kutuları'nın okullara dağıtımı planlandı. 


İNTERNET BAĞIMLILIĞI NEDİR?

İnternet bağımlılığı, Avrupa’da ortaöğretim öğrencilerinin karşılaştığı temel problemlerden biri haline gelmiştir. Bu durum öğrencilerde bazı kısa ve uzun vadeli etkilere sahiptir. 

Okulda düşük performans ve birçok durumda erken okul terki, 
Duygusal Belirtiler: Anksiyete, depresyon, bilgisayar başındayken duygu durum bozuklukları, programlarını uygulayamama, zaman kavramını kaybetme, izolasyon, savunmasızlık, 
Fiziksel Semptomlar: Sırt ağrısı, baş ağrısı, kilo alımı veya kaybı, uykuda rahatsızlıklar, karpal tünel sendromu, bulanık görme. 


PROJEDE NE AMAÇLANIYOR?

Log  On Back To Life projesi internet bağımlılığına neden olan etkenlerin teşhis edilmesinde bilimsel yaklaşıma katkı sağlamayı ve politika gelişimine yardımcı olmayı hedeflemektedir. Projenin temel önceliği internet bağımlılığı olgusuyla mücadelede öğretmenlere ve eğitmenlere destek olmaktır. Daha çekici bir kariyer rehberliği oluşturarak yeni teknolojilerin faydasının öğrenciler tarafından akılcı bir şekilde anlaşılması için BİT araçlarının öğretimdeki entegrasyonuna vurgu yapmak projenin amaçları arasındadır. Sonuç olarak, Log On Back To Life, önleme ve erken müdahale ile uzun süreli internet bağımlılığa yol açan belirtilerin erken teşhisini desteklemeyi hedeflemektedir.

Proje ve ortak kurumlar hakkında detaylı bilgiye, lise öğrencileri arasında problemli internet kullanım düzeyine dair araştırma raporuna, lise öğretmenlerine yönelik eğitim içeriğine, öğrenci ve velilere yönelik farkındalık materyallerine, problemli internet kullanımının teşhisi ve önlenmesi amacıyla katılımcı metodolojiye ve proje el kitabına öğrenci-veli ve öğretmenlere yönelik öğrenme ve farkındalık platformu www.lms.logonback2life.eu  adresinden ya da www.logonback2life.eu proje web adresinden ulaşılabilmektedir.

YORUMLAR 1
  • Sınıf öğretmeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınıf öğretmenlerinin il içi ve il dışı yer değiştirme sorunu çözülmelidir bunun için sınıf öğretmenlerine branş öğretmenliği hakkı verilmelidir sesimizi duyun artık lütfen destek verin arkadaşlar farklı kurumlarda farklı alan sınavları açılmasını bekliyoruz lütfen destek olun bizlere
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı