2019 LGS 2.nakil başvuruları nasıl yapılır? Liselerde boş kalan bölümler...

LGS 1.nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler ikinci başvuruları çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı LGS 2.nakil başvuru tarihini belirledi. Bununla birlikte liselerde boş kontenjanlar belli oldu. İşte LGS nakil başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler...

2019 LGS 2.nakil başvuruları nasıl yapılır? Liselerde boş kalan bölümler...
2019 LGS 2.nakil başvuruları nasıl yapılır? Liselerde boş kalan bölümler...
GİRİŞ 08.08.2019 10:10 GÜNCELLEME 08.08.2019 10:11

LGS 2.nakil başvurusu başlıyor. Binlerce öğrencinin merakla beklediği LGS 1.nakil başvuru sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Şimdi sıra ikinci başvurulara göre. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos’ta yapılacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos’ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül’de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

LGS NAKİL İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Velilerin tercih ve yerleştirme işlemleri süresince bu adresleri takip etme yükümlüğü vardır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve velilerin kullanımına açtığı, öğrenciyi ilgilendiren sonuç ve duyuruların yapıldığı E Okul VBS ekranı, kimlik bilgileriyle kolayca ziyaret edilebiliyor.

E Okul VBS ekranına giriş işlemi, TC Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası bilgileriyle kullanılabilmektedir. E Okul VBS ekranına giriş yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

NAKİL TERCİH İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

1- Her nakil döneminde öğrenciler her gruptan en fazla 3 okul tercih edebilecekler. Bir başka ifade ile; Yerel yerleştirme için en çok 3, merkezi yerleştirme için en çok 3 ve pansiyonlu okullar için en çok 3 tercih yapılabilecek.

2- Nakil başvuruları süreçlerinde özel okullarda da kayıt ve nakil işlemleri yapılabilecek

3- Nakil tercihleri döneminde isteyen öğrenciler “ Mesleki Eğitim Merkezleri”ni de tercih edebilecekler

4- İstediğiniz okulda boş kontenjan olup olmamasına bakmaksızın tercih yapabilirsiniz.

5- İlk yerleştirme döneminde her hangi bir okula yerleşmiş iseniz, nakil tercihleri döneminde istediğiniz okullardan birine yerleşemezseniz daha önceki okulunuzda kayıtlı olmaya devam edersiniz.

 

 

LGS 2.NAKİL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK?

LGS nakil başvurularının ardından hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül’de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri