YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite ek yerleştirme işlemi...

YüksekÖğretim Kurumları (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci gözlerini ek tercihlere çevirdi. İlk tercihleri yapmayan ve ilk tercihlerinde bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme kılavuzu yayımlanacak. Peki 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavına göre ek tercihler ne zaman alınacak? Ek yerleştirme kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite ek yerleştirme işlemi...
YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite ek yerleştirme işlemi...
GİRİŞ 09.08.2019 11:54 GÜNCELLEME 09.08.2019 11:57

Lise eğitimini tamamladıktan sonra öğrenimine üniversite devam etmek isteyen adaylar, ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınava girdiler. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından da üniversite kayıt süreci ve ek tercih heyecanı başladı. Fakat YKS ek yerleştirme tercihleri hakkında ÖSYM'den yapılan bir açıklama yok. Geçen sene YKS tercih sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanmış ek yerleştirme tercihleri 13 Eylül'de başlamıştı. Aradaki 13 günlük süre ele alındığında bu sene YKS ek yerleştirme tercihlerinin 19 Ağustos'ta başlaması bekleniyor.

 

 

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ KAÇ TL?

Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 TL olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

 

 

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılır. Herhangi bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler ek yerleştirmeden faydalanamıyor. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması