Karşılıksız burs veren kurum ve vakıflar: Yeni yılda burs imkanı!

2020 yılın karşılıksız burs veren kurum ve vakıfların listesini sizler için bir araya getirdik. Başta Lisans öğrencileri olmak üzere en az 500 TL burs imkanı sağlayan kurumlar, öğrencilere bazı şartları yerine getirmeleri halinde geri ödemeksizin burs imkanı sağlıyor. İşte 2019 - 2020 öğrenim dönemi karşılıksız burs veren kurum ve vakıfların listesi...

Karşılıksız burs veren kurum ve vakıflar: Yeni yılda burs imkanı!
Karşılıksız burs veren kurum ve vakıflar: Yeni yılda burs imkanı!
GİRİŞ 21.11.2019 14:54 GÜNCELLEME 21.11.2019 14:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2019 - 2020 yılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumların listesi haberimizde. Öğrenim hayatı boyunca ve sonrasında maddi sıkıntılarını aşmak isteyen öğrenciler, karşılıksız burs veren kurumları araştırıyor. Türkiye'de onlarca kurum ve vakıf ise öğrencilerin bu taleplerine kulak veriyor. Hemde ortalama minimum 500 TL burs imkanı ile. İşte öğrencilerin en çok araştırdığı o kurum ve vakıfların listesi;

ONLARCA KURULUŞ ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ BURS VERİYOR!

 

Başta üniversite öğrencileri olmak üzere burs telaşı herkesi sardı. Özellikle geri ödemesi olmayan karşılıksız burs arayışına giren öğrenciler, iş hayatına atıldıklarında büyük bir borçla karşı karşıya kalmaktan çekiniyor. Bizde sisler için karşılıksız burs veren kurumları derledik.

HANGİ KURUMLAR KARŞILIKSIZ YANİ GERİ ÖDEMESİZ BURS VERİYOR!

Hazırlanan rapora göre Türkiye'de 30 kurum 2019-2020 eğitim öğretim yılı çerçevesinde ortalama 500 TL civarında 4 yıl boyunca öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlıyor. 
Tabiki bu kurumlar söz konusu busları eğitim hayatına başlamış tüm öğrencilere vermiyor. Her kurum öğrencilerden kendine özgü şartlar talep ediyor. Bu şartlar arasında Türkiye başarı sıralaması veya bir sosyal sorumluluk projesinde görev almak gibi her kuruma özel çeşitli nedenler yer alıyor. İşte öğrencilere her ay karşılıksız burs veren kurumların listesi ve şartları;

Karşılıksız burs veren kurumların listesi;

1) Toplum Gönüllüleri Vakfı

Toplum Gönüllüleri Vakfı karşılıksız burs vereceği öğrecilerden öncelikli olarak haftada en az 4 saat toplumsal sorumluluk projelerinden yer almalarını istiyor. İkinci şart olarak ise vakıf, bursun devamlılığı için öğrencilerden akademik başarı devamlılığı talep ediyor.

2) Vehbi Koç Vakfı

Vehbi Koç Vakfı üniversite  öğrencilerine en yüksek burs miktarını veren vakıf olarak biliniyor. Meslek Lisesi Meleket Meselesi Projesi dahil 10 bin öğrenciye burs vermeyi hedefliyor.

3) Darendilliler Eğitim Vakfı

Darendilliler Eğitim Vakfı Karşılıksız burs veren öğrencilerinden "Kamu haklarından yasaklı olmamak, T.C. vatandaşı olmak, Türkiye’de ikamet ediyor olmak Doğal afet, kaza gibi çeşitli nedenlerle mağdur duruma düşen ve bu durumlarını belirleyen öğrenciler burstan öncelikle yararlandırılır,  Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs desteği almıyor olmak, ( KYK Hariç) Aynı aileden DASEV Burs Programı’na devam eden başka bir öğrencinin olmaması, Başvurularda puanların eşit olması halinde kız çocuklarına öncelik tanınır." gibi şartlar aramakta.

4) YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV)

YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı, öğrencilere öğrenim süresi boyunca her dönem başarılarını belgeledikleri sürece mezun olana dek karşılıksız burs imkanı sağlıyor. Buna ek olarak öğrencileri sosyal ve kültürel projelerde bulunmalarını talep eden vakfın burs miktarı ise yönetim kulunca belirleniyor.

5) Hazı Ömer Sabancı Vakfı

Hazı Ömer Sabancı Vakfı, her yıl belirlediği taban puanını baz alarak öğrencilere geri ödemeli burs imkanı sağlıyor. Her yıl 9 aylık süre boyunca öğrencilere burs imkanı sağlayan vakıf, geri ödemeyi öğrenci okulu bitirip bir işe girdiğinde 24 ay taksitle geri talep ediyor.

6) Fatih Gençlik Vakfı

Sadece İstanbul'da herhangi bir üniversitede eğitim gören erkek öğrencilere burs imkanı sağlayan Fatih Gençlik Vakfı, bursiyerlerin haftada iki gün programlara katılması şartı ile burs imkanı sağlıyor. Buna ek olarak Vakıf, yurtta kalmayı tercih eden öğrencilere bursa ilave 250 TL daha ek burs imkanı sağlıyor.

Burs veren kurumlar listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

KARŞILIKSIZ BURS VEREN ÜNİVERSİTELERİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR 7
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    sanayi odaları belediyeler büyük kuruluşlar üniler ticaret odaları wakıflar burs verir ben burs aldım öğrenciyken
    Cevapla
  • Melek 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim burs verir arkadaş ben okuyorum kaç kez burluluk sınavına girdim başvuru yaptım bu kez bile geri bildirim alamadimp
    Cevapla
  • Egemen Yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu devirde bursulu okumak bile yetmiyo
    Cevapla
  • Hüsniye 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki nereden başvuru yapa bilirim ? Başvurular nezaman?
    Cevapla
  • tdk boş yapma 4 yıl önce Şikayet Et
    "Burs başvuru yaptığınıza göre" değil, "Burs başvuruSU yaptığınıza göre" olacak.
    Cevapla
  • tdk 4 yıl önce Şikayet Et
    Burs başvuru yaptığınıza göre büyük ihtimal üniversite kazanmış bir öğrencisiniz. Keşke yazdığınız cümleyi, doğru yazmaya gayret gösterseydiniz. "Peki nereden başvuru yapabilirim? Başvurular ne zaman (başlıyor) ?
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Int üzerinden gir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı