Anadolu imam hatip liselerinden tarihi başarı

ÖSYM'nin açıkladığı YKS tercih sonuçlarında Anadolu imam hatip liselerinin başarısı dikkat çekti. YKS'ye başvuran 243 bin 380 adaydın yüzde 36'sı üniversitelere yerleşti.

Anadolu imam hatip liselerinden tarihi başarı
Anadolu imam hatip liselerinden tarihi başarı
GİRİŞ 07.08.2019 09:37 GÜNCELLEME 07.08.2019 09:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan YKS tercih sonuçlarında, Anadolu imam hatip liseleri büyük başarıya imza attı. 

 

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu İmam hatip liselerinden mezun 243 bin 380 aday YKS'ye başvurdu. Öğrencilerden 36 bin 256'sı lisans, 30 bin 821'i ön lisans, 20 bin 573'ü açık öğretim fakültesi olmak üzere yüzde 36 oranla toplam 87 bin 650 öğrenci üniversitelere yerleşti. 

Türkiye genelinde 2 milyon 528 bin 31 aday YKS'ye başvurdu. 409 bin 587 lisans, 343 bin 874 ön lisans, 150 bin 715 açık öğretim fakültesi olmak üzere toplamda yüzde 35,76 oranla 904 bin 176 öğrenci üniversitelere yerleşti. 

 

 

İmam hatipli öğrenciler en çok tercih edilen fakültelere yerleşti

Anadolu imam hatip öğrencileri İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri, Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri, Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Hukuk Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri, Fen ve Edebiyat Fakülteleri, Havacılık ve  Uzay fakülteleri, İletişim Fakülteleri gibi ilgi duydukları ve yeteneklerine uygun gördükleri seçkin üniversitelerin en çok tercih edilen fakültelerine yerleştiler.

 

2019 YKS'de Anadolu İmam Hatip Liselerinden büyük başarı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • hiyu 4 yıl önce Şikayet Et
    inşAllah dahada artar bize imam hatip nesli lazım ama bozulmamış manevi değerlerimize tam olarak hakim imam hatip nesli kurtarır bu vatanı daha fazla çalışın imam hatip öğrencileri okuyorsanız yazımı şunu bilin imam hatip öğrencileri vatanın devletin dahada güçlenmesi için ülkemizin milli manevi maddi her anlamda ülkenin gelecekteki önder adaylarıdır OYÜZDEN DAHADA FAZLA ÇALIŞMAK ZORUNDASINIZ ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KENDİNİZİ GELİŞTİRİN TAM DONANIMLI VATANSEVER MİLLİ MANEVİ NESİLLER YETİŞTİRİN
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    chp liler çıldırdı bu haberle. ekreme ile yalana devam.
    Cevapla
  • eroll 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel... Bu oran önümüzdeki yıl iki katına çıkar. 4+4+4 ün ilk ihl lileri bu sene lisenin son sınıfına geldiler. Şu imam hatip fen ve sosyal bilimler liselerinin ilk talebeleri önümüzdeki sene üniversiteli olacaklar. Ses getirecek bir başarı olacak diyorum ben.
    Cevapla
  • RESUL AVCI 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha güzel başarılara inşallah...
    Cevapla
  • demedideme 4 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü başarıyı tebrik ederiz. Ancak Ben Öğretmen liselerinde çalışmış bir öğretmenim. Yılın birinde yerleştirme oranımız%86 olmuştu. Neden kapatıldı öğretmen liseleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı