2019 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite kayıtları için...

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıtları için geri sayım başladı. Öğrencilerin ve ailelerin heyecanla beklediği üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Lisans veya ön lisans eğitimi almak isteyenler ise YKS ek tercihlerinin tarihini merak ediyor. İşte ÖSYM tarafından açıklanan üniversite kayıtları ve YKS ek yerleştirme ve tercihleri...

2019 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite kayıtları için...
2019 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite kayıtları için...
GİRİŞ 21.08.2019 13:37 GÜNCELLEME 21.08.2019 13:38

YKS tercih sonuçlarına göre üniversiteye gitmeye hak kazanan öğrenciler "üniversite kayıt" tarihini araştırmaya başladı. Yayımlanan çalışma takvimine göre üniversite kayıtları 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınacaktır ve üniversite elektronik kayıtları ise 16-21 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır. Üniversitelere direkt olarak yapılacak kayıtlarda ise herhangi bir değişiklik olmazken doğrudan kayıtlar ise 19-23 Ağustos tarihlerinde okullar tarafından alınacak. Üniversitelere kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar ÖSYM'ye bildirilecek ve bu bağlamda boş kontenjanlar için ek tercihler alınacak. Peki 2019 YKS ek tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

 

 

2019 2020 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

1) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

3) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

4) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

5) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

6) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

 

 

Geçtiğimiz yıl ise YKS tercihleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 Ağustos ile 14 Ağustos tarihleri arasında alınmıştı. Ayrıca sonuçlar ise 31 Ağustos'ta duyurulmuş ek tercihler 14-20 Eylül tarih aralığında gerçekleştirilmişti. Bu bilgiler kapsamında yine bu sene ki ek tercih sürecinin Ağustos ayının son haftasında başlaması beklenmektedir. 

Ek yerleştirme tercih ücreti 20 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış olduğu tercihler işleme alınmayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...