KYK borçları silinecek mi? KYK geri ödemeli burslara af geliyor mu?

Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) borcu olanlar için TBMM’ye kanun teklifi sunuldu. 342 bin 282 öğrenciyi yakından ilgilendiren teklifte neler sunuldu? KYK borçları ertelenecek mi?

KYK borçları silinecek mi? KYK geri ödemeli burslara af geliyor mu?
KYK borçları silinecek mi? KYK geri ödemeli burslara af geliyor mu?
GİRİŞ 21.08.2019 10:46 GÜNCELLEME 21.08.2019 10:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Üniversite öğrencilerinin eğitimleri boyunca Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan aldığı geri ödemeli burs borçları tamamen silinecek mi? 4 yıl boyunca geri ödemeli kredi alan mezunlar için yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.  Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren KYK borçlarına ilişkin son durumu sizler için derledik

 

 

KYK BORÇLARI NE ZAMAN SİLİNECEK?

KYK borçları ile ilgili Meclis'e sunulan teklifin ardından, affın ne zaman geleceği merak edilmeye başlandı. Meclis gündemine gelmesi beklenen başlıklardan biri de KYK kredi borçlarının silinmesi... Meclis 18 Temmuz'da tatile girdi. Yaklaşık 2,5 aylık aradan sonra Meclis 1 Ekim 2019 tarihinde toplanacak. Meclis'in mesaiye başlaması ile birlikte KYK borçlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

 

 

Kanun gerekçesi olarak da şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, öğrenim ve katkı kredisi borcu muaccel olan kişilerin, bu borçlarının, gecikme faizi işletilmeksizin işe başladıkları tarihten üç yıl sonrasına ertelenmesi ve yeniden işsiz kalmaları halinde bu borçların tekrar aynı şekilde ertelenmesi amaçlanmaktadır."

Söz konusu kanun teklifinin tam metni şu şekilde;

KYK Borcu Erteleme

Kanun teklifi ile öğrenim ve katkı kredisi borcu olanların bu borçlarının işe başladıktan 3 yıl sonraya ertelenmesi, bu süreçte ise faiz işlenmemesi, işsiz kalması durumunda ise borcun yine 3 yıl ertelenmesi ön görüldü.

KYK KREDİ BORÇLARI NASIL ERTELETİLİR?

Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan borçlulardan borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabilirler.

Kuruma müracaatları esnasında; Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde borcun ödenmesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile birer yıllık sürelerle uzatılır.

YORUMLAR 6
  • ALANYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteden mezun olalı 7 sene oldu asgari ücretle çalıştığımız için ev kirasına mı verelim çocuğun masrafını mı karşılayalım bilemedik şimdi tekrar af konusu gündeme geldi tamamen silinmese bile faizlerin kaldırılmasını istiyoruz SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ARTIK DUYUN SESİMİZİ LÜTFEN
    Cevapla
  • Burdurlu Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Odeyenler ne olacak?
    Cevapla
  • tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    bana kalırsa kamuda ne kadar ihtiyar varsa evlerine göndersinler yerlerine de daha ihtiyarlıklarına vakit kalmış vatandaşları yerleştirsinler. Al sana adalet. bu iş artık vicdanları rahatsız etmeye başladı.
    Cevapla
  • BAKİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında zorla elde avuçta ne varsa verip ödediğimiz vergileri de iade etseler adalet olur...
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar ödeyenlere hem ayıp hem de çok büyük saygısızlık.....Böyle demokrasi olmaz...Ödeyenler aptal mı? yani......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...