2019 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvurusunda bulunan ve YURTKUR'un değerlendirmesi sonrasında sonuçlara erişecek olan üniversite öğrencileri, konuyla ilgili detayları araştırmaya devam ediyor. Peki KYK yurt başvuru sonuçları bu sene ne zaman açıklanacak. Üniversite eğitimini farklı şehirde alacak öğrenciler KYK yurt başvuru sonuçları için bekleyişe geçti.

2019 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
2019 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 23.08.2019 12:45 GÜNCELLEME 23.08.2019 12:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KYK yurt başvuruları 19 Ağustos tarihi itibariyle başladı. Üniversite eğitimini farklı şehirde alacak öğrenciler KYK yurt başvuru sonuçları için bekleyişe geçti. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun "yurtkur.gsb.gov.tr" resmi web sitesi üzerinden KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden kolayca yapabilecek. Öğrenciler e-devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr adresinden kayıtlarını yaptırmaları yeterli olacak. Dileyen öğrenciler, kazandıkları yurda giderek de şahsen kaydolabilecek.

 

 

BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Kurumdan yapılan açıklamaya göre; başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek Üniversitelerin de başlaması ile KYK yurt başvuru sonuçlarının Eylül ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

 

 

YURT ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler için kurum ödeme olarak 2 adres gösterdi: Ziraat Bankası ve Yurtkur'un resmi web sitesi. Kurum "Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor." açıklamasında bulundu.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK yurt başvurularının sona ermesi ile birlikte burs başvurularının ne zaman başlayacağı da merak konusu. Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde tarihin netleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • perihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyiymiş hayırlı olsun
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    haylırlı uğurlu olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!