2019 KYK devlet yurdu başvuru sonuçları resmi sitede duyuruldu

Üniversite eğitimini farklı bir şehirde yapacak öğrencilerin başvuru yaptığı KYK yurt sonuçları için geri sayım başladı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınan 2019 KYK yurt başvuru sonuçları açıklanmasıyla birlikte kayıt süreci başlayacak. Peki KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilecek?

2019 KYK devlet yurdu başvuru sonuçları resmi sitede duyuruldu
2019 KYK devlet yurdu başvuru sonuçları resmi sitede duyuruldu
GİRİŞ 03.09.2019 11:25 GÜNCELLEME 03.09.2019 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KYK yurt başvuru sonuçlarını merak eden üniversite öğrencileri gözünü başvuru yaptığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na çevirdi. Özellikle üniversite eğitimini farklı bir şehirde yapacak öğrencilerin merak ettiği 2019 KYK yurt başvuruları sona erdi. Kurumdan yapılan açıklamaya göre her türlü bilgiye yurtkur.gsb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Üniversitelerin de başlamasına az bir zaman kala KYK yurt başvuru sonuçları 29 Ağustos itibariyle açıklandı.

 

 

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt ücreti 310 TL olarak belirlenmiştir. 

 

 

KYK YURT ÖDEMESİ HANGİ BANKAYA YAPILACAK?

Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ödeme olarak 2 adres gösterdi: Ziraat Bankası ve Yurtkur'un resmi web sitesi "Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücreti ödemesini yapabilir."

KYK YURT ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK?

Yedek öğrenciler KYK yurt kayıt tarihlerinin bitmesinin ardından KYK’nın web sitesi üzerinden belirli periyotlarda KYK yedek yurt başvurularını takip etmelidir. Boş kalan yurtlara yedek sırasına göre öğrenci alımı bu başvurularla yapılmaktadır.

Bu süreçte nerede kalacağım sorusunu sorabilirsiniz. Yedek sıranıza göre 2 hafta – 9 ay arası yurt çıkma olasılığı vardır. Bu süreçte eğer varsa akrabanızın veya arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa da KYK misafirhanelerinde barınabilirsiniz. Bunun için yurt müdürlüklerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

KYK

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Ön lisans ve lisans öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu vasıtasıyla burs desteği alabilecek. Ödemeli ve ödemesiz olmak üzere iki seçeneği mevcut olan burs başvuruları için henüz KYK tarafından bir tarih belirtilmedi. 2019-2020 eğitim dönemi için kredi ve burs başvuruları Ekim ayında yapılması bekleniyor. 

YORUMLAR 2
  • m.ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt ücretleri çok yükselmiş ya bence fiyatlarının düşürülmesi gerek,bukada masrafin icinde bide yurt fiyatlarinin yükseltilmesi hiç doğru degil .
    Cevapla
  • F.nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt ücretleri artmistir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?