ÖSYM 2019 YKS ek tercih tarihini açıkladı! İşte YKS ek tercih tarihi

YKS ek yerleştirme tercihlerinin tarihi açıklandı. Herhangi bir Lisans ve Ön Lisans programına yerleşmeye hak kazanamayan öğrenciler, ÖSYM'nin açıkladığı tarihler arasında ek yerleştirme tercihlerini yapabilecek. Ayrıca Ek yerleştirme işlemleri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak. İşte 2019 YKS ek yerleştirme tercih tarihi ve tüm detaylar...

ÖSYM 2019 YKS ek tercih tarihini açıkladı! İşte YKS ek tercih tarihi
ÖSYM 2019 YKS ek tercih tarihini açıkladı! İşte YKS ek tercih tarihi
GİRİŞ 04.09.2019 09:14 GÜNCELLEME 04.09.2019 09:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

YKS ek yerleştirme tercihlerinin tarihi ÖSYM tarafından açıklandı.YSK tercihi sonrası herhangi bir Lisans ve Ön Lisans programına yerleşmeye hak kazanamayan öğrenciler ek yerleştirme kontenjanlarından yararlanacak. İşte ÖSYM tarafından açıklanan YKS ek yerleştirme tarihi;

 

 

 YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM, YKS ek yerleştirme tercihlerinin tarihi bugün resmi sitesi üzerinden duyurdu. Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresi üzerinden bireysel olarak gerçekleştirecek.

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHİ İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK KONTENJAN VE TABAN PUANLARI NE OLACAK!

Ek yerleştirme işlemleri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YÖK’ün yayınladığı ‘2019 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre, ek yerleştirme tercih ücreti 20 olarak açıklandı. Adayların belirtilen tarihler arasında söz konusu ücreti yatırmamaları durumunda ek yerleştirme için yaptıkları tercihler kabul edilmeyecek.

ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocukları ek yerleştirme ücreti ödemeyecek.

YKS EK YERLEŞTİRME NEDİR?

YKS ek yerleştirme, YKS tercihleri sonrası herhangi bir Lisans veya Ön lisans programına yerleşemeyen veya kayıt yaptırmayan öğrencilerden boş kalan kontenjanların doldurulması için gerçekleştiriliyor. Herhangi bir üniversite programına yerleşen öğrenciler ek tercihlerden faydalanamıyor. Ek kontenjan ve taban puanları ÖSYM tarafından https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruluyor.

GEÇEN SENENİN BOŞ KONTENJAN SAYISI

ÖSYM'nin geçtiğimiz yıl Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversiteler olmak üzere lisans ve ön lisans programlarından toplam 128 bin 508 kontenjan boş açıklamıştı. Bu programlar arasında dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşmiş, 89 bin kontenjan boş kalmıştı. Ön lisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçmişti.

YORUMLAR 12
  • aydsrc 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlara zulm devam ediyor..,
    Cevapla
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen acıklayin ona göre herkezin işivar
    Cevapla
  • Filiz 4 yıl önce Şikayet Et
    okular aciliyor ek tercihleri halen aciklamadinis,bu kadarmi sor ya cocuklarimiz madur
    Cevapla
  • Filiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Ek tercihler bu hafta yayinlansin artik
    Cevapla
  • berna 4 yıl önce Şikayet Et
    ağır çekimdesiniz herhalde!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi