KPSS lisans sınav sonucu nasıl öğrenilir? 2019 ÖSYM sorgulama sayfası...

KPSS sınav sonuçları bugün açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) memur adayları için 2019 KPSS sonuçlarını ÖSYM giriş sonuç sayfasında duyurdu. Genel Kültür - Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve alan sınavlarına girenler adayların merak ettiği KPSS lisans sınav sonucu duyurulmasının ardından yerleştirme süreci başlayacak.

KPSS lisans sınav sonucu nasıl öğrenilir? 2019 ÖSYM sorgulama sayfası...
KPSS lisans sınav sonucu nasıl öğrenilir? 2019 ÖSYM sorgulama sayfası...
GİRİŞ 03.09.2019 11:25 GÜNCELLEME 03.09.2019 11:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

KPSS sonuçları için gözler bir kez daha ÖSYM'ye çevirdi. Üniversitede 4 yıllık bölüm okuyup memur olma hayali ile sınava giren adayları 4 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavına girdi. Ardından 20-21 Temmuz tarihleri arasında ise Alan Bilgisi sınavı üç farklı oturumda gerçekleştirildi. Son olarak yine öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 28 Temmuz tarihinde düzenlendi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) memur adayları için 2019 KPSS sonuçlarını ÖSYM giriş sonuç sayfasında 29 Ağustos perşembe erişime açıldı

 

 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 2019 Kamu Personeli Seçme Sınav sonucunun belirtilen tarihte açıklanacağını duyurdu.

Adaylar KPSS sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

MEMURLUK SINAVINA KAÇ BİN KİŞİ GİRDİ?

Genel Kültür-Genel Yetenek oturumuna 644 bin 557 memur adayı girdi.

Eğitim Bilimleri oturumuna 376 bin 709 memur adayı girdi.

 

 

ÖSYM ŞİFRESİNİ UNUTANLAR SONUÇLARI NASIL ÖĞRENEBİLECEK?

Sınava giren adaylar sonuçlar için T.C. Vatandaşlık numarası ve şifre ile öğrenebilmektedir. Şifre unutulduğunda internet üzerinden “ücretsiz” nasıl alınır?

Şifremi unuttum bölümü tıklanır, T.C. Kimlik vatandaş numarası ve güvenlik kodu yazılır. İleri butonu tıklanır, kimlik bilgisi kontrol bölümünde vatandaşlık belgesinde istenilen bölümler yazılır. Son olarak Güvenlik sorusu Kontrol bölümünde önceden belirlediğiniz soruya cevap vererek yeni şifre alınır.

KPSS Sınav Sonucu Nasıl Öğrenilir

KPSS İTİRAZLARI NASIL YAPILACAK?

2019 KPSS itiraz edecek olan adayların öncelik olarak ÖSYM ile yazışma yapması gerekmektedir. Yapılan bu yazışmada ise genel amaçlı dilekçe örneği kullanılacaktır. Dilekçenin işleme konulabilmesi için adayın dilekçesinde talebini açıkça belirtmesi ve dilekçe üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur. Bilgi alanları eksik olan dilekçeler ile ne talep edildiğinin açıkça belirtilmediği dilekçeler işleme alınmaz. Adaylar, dilekçelerinin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Faks veya e-mail yoluyla ÖSYM'ye ulaştırılan dilekçeler işleme alınmaz. Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Adaylar, evrak referans numarasını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilmektir.

KPSS AÇIKLANDIKTAN SONRA SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

Kamuya sadece memur alınmamaktadır. Memur unvanının yanı sıra; işçi, 4/B'li sözleşmeli personel, 399'a tabi sözleşmeli personel statüsünde de istihdam yapılmaktadır. Bu alımların tümü 2019 KPSS sonuçları kullanılmaktadır.

Toplu olarak yayımlanmayacak ilanlar şu şekildedir:

1- İşçi alım ilanları

2- 4/B'li personel alım ilanları

3- Mahalli idarelere zabıta memuru ve itfaiyeci alımı

4- Adalet Bakanlığına zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı,

5- Askeri kurumlara sivil memur alımı

Sonuçların açıklanması ile birlikte bu statüdeki ilanlarda artış olacaktır. Bunlara ilişkin tüm ilanları haber7'den takip edebileceksiniz. 

2020 ÖN LİSANS LİSE/ORTAÖĞRETİM KPSS NE ZAMAN?

2020 yılında yapılacak ve ön lisans mezunu adayların gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nın ise yılın sonuna doğru yapılması bekleniyor. Başvuruların Ağustos 2020 sonunda başlaması ve sınavın Kasım ayında yapılması bekleniyor. 2020 yılında yapılacak lise KPSS 'ye 1 milyondan fazla kişinin girmesi bekleniyor. Temmuz 2020 'de başvuruların alınması sonrası sınavın Ekim ayında yapılması bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • lisans mezunu 4 yıl önce Şikayet Et
    kpss sınavında düz memurluk alımlarının artmasını talep ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı lütfen sizde bir el atın bu sıkıntılı duruma.
    Cevapla
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    1 defaya mahsus 40 yaş üzerinde olup atanamayan eğitim fakültesi mezunlarını atayıp tayin etseler o kadar güzel olur ki. sayıları çok yok zaten
    Cevapla
  • haberin yok herhalde 4 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenlik atamalarında yaş haddi 3 sene önce kalktı.
    Cevapla
  • EKPSSEZEDE 4 yıl önce Şikayet Et
    EKPSS 2019/1 Atamaları ne zaman yapılacak. hiç bir bilgi verilmiyor engelliler mağdur ediliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı