YKS ek yerleştirme puanı: Boş kontenjan 2 ve 4 yıllık bölümlerin listesi...

ÖSYM YKS ek tercihler için duyuru yayımlandı. Heyecanlı bekleyişin sonunda 2019 YKS ek yerleştirme taban puanları belli oldu. Üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin merak ettiği 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin kalan kontenjan durumuna göre puanları listelendi. Peki kaç puanla hangi üniversiteye girilir? İşte üniversite bölüm puanları...

YKS ek yerleştirme puanı: Boş kontenjan 2 ve 4 yıllık bölümlerin listesi...
YKS ek yerleştirme puanı: Boş kontenjan 2 ve 4 yıllık bölümlerin listesi...
GİRİŞ 16.09.2019 16:03 GÜNCELLEME 16.09.2019 16:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ÖSYM tarafından 05-11 Eylül 2019 tarihinde Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek  tercih işlemleri başlayacak YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hiç bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümlerinin taban puanlarını araştırmaya başladı. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda ek yerleştirme işlemlerini tamamlayacak. Posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

 

 

Peki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan kılavuza göre YKS ek yerleştirme taban puan ile hangi üniversiteye girilir? Üniversitelerin bölüm bölüm taban-tavan puanları belli oldu.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

 

 

YÖK’ün yayınladığı ‘2019 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre, ek yerleştirme tercih ücreti 20 TL olarak açıklandı. Adayların belirtilen tarihler arasında söz konusu ücreti yatırmamaları durumunda ek yerleştirme için yaptıkları tercihler kabul edilmeyecek. ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocukları ek yerleştirme ücreti ödemeyecek.

ÜNİVERSİTELERİN TABAN VE TAVAN PUANLARI

YKS 4 yıllık üniversitelerin taban puanları

YKS 2 yıllık üniversitelerin taban puanları

HANGİ PUAN TÜRÜNE GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRMESİ YAPILIYOR?

YKS sistemi gereğince adaylar ilk oturum olan TYT puanı ile sadece 2 yıllık yani önlisans bölümlerini tercih edebiliyorlar. 4 yıllık yani lisans bölümlerine gitmek isteyen adaylar ikinci oturum olan AYT sınavının puanı baz alınıyor.

YKS EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

YORUMLAR 1
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk tercihini yapan ama kayıt yaptırmayanlar için acaba bir hak verilirmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...