Okullara güvenlik görevlisi alımları: İŞKUR - TYP duyurusu yayımlandı

2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na tüm okullara güvenlik görevlisi alımları başlayacak. İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) çalışması ile istihdam edilecek olan güvenlik görevlisi alımları için başvuru şartları belli oldu. Peki, TYP okullara güvelik alımı başvurusu ne zaman?

Okullara güvenlik görevlisi alımları: İŞKUR - TYP duyurusu yayımlandı
Okullara güvenlik görevlisi alımları: İŞKUR - TYP duyurusu yayımlandı
GİRİŞ 16.09.2019 09:32 GÜNCELLEME 16.09.2019 09:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TYP okullara güvelik alımı başvurusu tarihi belli oluyor. Geçtiğimiz sene Toplum Yararına Programı kapsamında 60 bin kişi istihdam edildi. 2019 - 2020 Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullara yapılacak alımlara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre İŞKUR aracılığı ile özel güvenlik alımı için başvuru süreci, TYP ekranından alınacak. Başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili herhangi bir ilan yayımlayıp yayımladığını, TYP ekranında yere alan uygulama alanından 'MEB Güvenlik' seçeneğini seçip 'Ara' butonuna basarak öğrenebilirsiniz.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

 

 

Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir. Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır.  

Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür.

Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.

OKULLARA ÖZEL GÜVENLİK ALIMI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete aracılığıyla yönetmelik yayımlayan Türkiye İş Kurumu, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında 3 Eylül tarihinde şu maddeleri yayımlamıştı;

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 8 – (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP'lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz."

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ KAÇ TL MAAŞ ALIR?

Son zamanlarda en çok merak edilenler arasında özel güvenlik görevlilerinin aldıkları maaş 2019 yılında kaç TL oldu sorunun yanıtıdır. Özel güvenlik görevlilerinin almış oldukları maaş silahlı ve silahsız olmak üzere değişkenlik gösterir. Silahsız güvenlik görevlileri genel itibariyle asgari ücret arasında maaş alabiliyorken, silahlı özel güvenlik görevlileri ise 2500 TL ile 3500 TL arasında değişen miktarlarda maaş alabilirler.

YORUMLAR 2
  • Kamu yönetimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Memur alımlarında ikamet şartının kaldırılmasını talep ediyorum LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN
    Cevapla
  • reşit kaplan 4 yıl önce Şikayet Et
    İş arıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...