2020 ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayınlanacak? KPSS, YKS, DGS sınav tarihleri açıklandı mı?

Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler için, devlet memuru olmak isteyen adaylar için 2020 ÖSYM sınav takvimi, ne zaman yayınlanacak? KPSS, YKS, DGS sınav tarihleri üzerinden kurum tarafından resmi bir açıklama yapıldı mı?

 2020 ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayınlanacak? KPSS, YKS, DGS sınav tarihleri açıklandı mı?
2020 ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayınlanacak? KPSS, YKS, DGS sınav tarihleri açıklandı mı?
GİRİŞ 12.11.2019 16:30 GÜNCELLEME 12.11.2019 16:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav takvimine dair şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. ÖSYM'nin geçen sene yayımladığı takvim, Kasım ayının ilk haftasında yayımlanırken, kurum tarafından 2020 yılına dair şu ana dek bir açıklama yapmadı.

PEKİ 2020 KPSS NE ZAMAN DÜZENLENECEK? BEKLENEN TARİH...

KPSS Ortaöğretim sınavı geçtiğimiz dönem 7 Ekim tarihinde gerçekleşmişti. Bu sebeple Ekim ayında düzenlenmesi bekleniyor. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans ise 4 Kasım tarihinde gerçekleşmişti. Bu sebeple Kasım ayında düzenlenmesi bekleniyor. 

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu, 14 Temmuz tarihinde, Alan Bilgisi oturumları, 20-21 Temmuz tarihlerinde, ÖABT, 28 Temmuz 2019 tarihinde düzenlendi. Bu sebeple Temmuz ayında düzenlenmesi bekleniyor. 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. 

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine ais.osym.gov.tr T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

2020 YKS NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

 

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı 13 Haziran 2020 cumartesi günü saat 10.15'de olacak ve 135 dakika sürecek.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavı 14 Haziran 2020 pazar günü saat 10.15'de olacak ve 180 dakika sürecek. 

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı 14 Haziran 2020 pazar günü olacak saat 15.45'de olacak ve 120 dakika sürecek. 

2020 YKS SINAV BAŞVURU TARİHİ

Kurum YKS sınavı için henüz net bir başvuru tarihi belirlemedi. Üniversite Sınavı başvuruları, 01-21 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacağı tahmin ediliyor. 

 

2020 DGS SINAVI NE ZAMAN?

DGS sınav tarihleri ÖSYM sınav takviminin içerisinde yer alacak. 2019 yılında 30 Haziran’da düzenlenen sınavın başvuruları 26 Nisan ve 8 Mayıs tarihleri aralığında alındı. Geç başvurular ise 21 Mayıs’ta yapıldı.

 
YORUMLAR 8
  • Dilber 4 yıl önce Şikayet Et
    Lise mezunları için başvuru hangi tarihte olacak
    Cevapla
  • KLJILK 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • shu 4 yıl önce Şikayet Et
    kpss B grubu 2020'de değilmi yani çift yıllar sadece A grubu öğretmenlik için yazmışlarda.
    Cevapla
  • Sınıf öğretmeni 4 yıl önce Şikayet Et
    İl içi sıralar tekrar çalıştırılsın sınıf öğretmenlerinin yer değiştirmesi kolaylaştırılmalıdır il içi sıra sistemi daha güçlü bir şekilde geri gelmelidir il içi sıralar tekrar çalıştırılsın
    Cevapla
  • Nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı) bütün büyük şehirlerde ya da tüm il merkezlerinde yapılsın.
    Cevapla
  • nevzat 3 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim evin oraya da ufak bi cami yapılsın
    Cevapla
  • Öz Nevzatgiller. 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet var, alan bilgisi sınavı benim evin oradaki okulda yapılsın
    Cevapla
  • nevzat 2 4 yıl önce Şikayet Et
    başka emrin varmı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!