2019 YKS ek tercih bu hafta açıklanıyor mu? Kayıtlar için tarih belli oldu

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanması için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Eğitim döneminin başlaması ile birlikte istediği bölüme yerleşemeyen öğrenciler geçtiğimiz günlerde ek yerleştirme başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığını internet sitesinde yayınlanan ek tercih kılavuzuna göre yaptı. Peki 2019 - 2020 YKS ek tercih sonuçları bugün açıklanacak mı?

2019 YKS ek tercih bu hafta açıklanıyor mu? Kayıtlar için tarih belli oldu
2019 YKS ek tercih bu hafta açıklanıyor mu? Kayıtlar için tarih belli oldu
GİRİŞ 19.09.2019 08:50 GÜNCELLEME 19.09.2019 08:50

YKS ek yerleştirme başvuruları alındı. İstediği bölüme gidemeyen öğrenciler YKS ek tercihlerine göre üniversite kayıtlarını tamamlayabilecek. 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme sonuçları bu hafta açıklanması bekleniyor. YKS ek tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardındansa burs ve kredi başvuru işlemlerinin başlaması bekleniyor.

 

 

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerden belirli belgeleri hazırlayıp teslim etmeleri beklenecek. İşte, o belgelerin listesi;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

 

 

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

HANGİ PUAN TÜRÜNE GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRMESİ YAPILIYOR?

YKS sistemi gereğince adaylar ilk oturum olan TYT puanı ile sadece 2 yıllık yani önlisans bölümlerini tercih edebiliyorlar. 4 yıllık yani lisans bölümlerine gitmek isteyen adaylar ikinci oturum olan AYT sınavının puanı baz alınıyor.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM tarafından 05-11 Eylül 2019 tarihinde Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek  tercih işlemleri tamamlandı. Sonuçlar geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığını internet sitesinde yayımlanacak. Sonuc.osym.gov.tr sayfasında "TC Kimlik No" ve "Şifresini" giren adaylar YKS ek yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecek. Ancak sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı