Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman sonuçlanacak?

Ücretli öğretmenlik başvuruları geçtiğimiz günlerde sona erdi. e-Devlet üzerinden işlemlerini tamamlayan adaylar gerekli şartları taşımaları halinde değerlendirmeye alınacak. Peki Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman sonuçlanacak?
Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman sonuçlanacak?
GİRİŞ 24.09.2019 16:45 GÜNCELLEME 24.09.2019 16:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarını bekleyen adaylar gözünü Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamaya çevirdi. 29 Ağustos tarihinde başlayan ücretli öğretmenlik başvuruları 6 Eylül 2019 tarihinde sona erdi. e-Devlet üzerinden işlemlerini tamamlayan adaylar gerekli şartları taşımaları halinde değerlendirmeye alınacak. Ücretli öğretmenlik sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat geçtiğimiz başvurulara bakacak olursak sonuçların Ekim ayı içerisinde açıklanması ön görülüyor.

 

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya okul müdürlüklerinden başvuru yapan adaylara kazandıklarına dair mesaj gönderiliyor veya telefon ile aranılarak bilgilendirme yapılıyor. Bu mesaj içerisinde evrakların teslim edileceği son tarih bulunuyor. Gelen örnek mesaj şu şekilde:

 

 

“Şahinbey İlçe MEM tarafından sınıf öğretmenliği branşında ücretli öğretmen olarak görevlendirmeniz yapılacaktır. 08-09-19 Pazar günü 14:00’da sahinbey.meb.gov.tr adresinde belirtilen evraklarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atama bürosuna gelmeniz gerektirmektedir. Görevlendirme geliş sırasına göre yapılacaktır.”

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

Ücretli öğretmenlik kapsamında Baka Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada "Ücretli öğretmenlerimizle ilgili iki aşamalı bir çalışma yürütüldüğünü, ders ücretlerindeki düzenlemelerin ekonomideki gelişmelere bağlı olarak yapılacağını belirtmiştir." Sözlerine yer verilirken 2019 yılı itibari ile ücretli öğretmenlik maaşları da en az 1.880 TL olarak hesaplanmaktadır. Fakat yeni eylem planının yürürlüğe konulması ile birlikte düzenlenen yeni uygulama sonrasında ek ders ücreti 2 kat artırılırsa yeni dönemde ücretli öğretmenler ayda 120 saat derse girmesi durumunda aylık 3000 TL'nin üzerinde maaş alabilecektir.

YORUMLAR 6
  • Sınıf öğretmeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen yer değiştirme yönetmeliği sil baştan değiştirilmelidir Her öğretmenin rahatlıkla yer değiştirebildiği bir sistem geliştirilmelidir Din Kültürü ve İngilizce dersleri 1.sınıftan itibaren müfredata konulmalıdır
    Cevapla
  • m3hk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin neden bu halde olduğunun bir göstergesi midir acaba!!!
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bu uygulama devam ediyor.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca yarım sigorta, güvence yok. Böyle önemli bir meslekte böyle bir uygulamanın olması düşündürücü. Eğitime gerekli önem verilsin ve öğretmen adaylarının emekleri sömürülmesin.
    Cevapla
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşa yanlış bilgi verilmesin...! Ayda 1880 Lira maaş falan yok. Sadece ne kadar derse girerse, o kadar ücret alır. Örneğin haftada 20 saat derse girse ayda yaklaşık 800-900 lira para geçer eline. Ayrıca iki katı ücret ödemesi uygulaması falan yok.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Haftada 20 saat derse girerse 800-900 değil 1306 lira alır. 80x16,33=1306
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...