2019 DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? AÖF için DGS ek yerleştirme...

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler gözünü 2019 DGS ek tercihlerine çevirdi. Peki ÖSYM tarafından DGS ek yerleştirme süreci ne zaman başlayacak?

2019 DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? AÖF için DGS ek yerleştirme...
2019 DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? AÖF için DGS ek yerleştirme...
GİRİŞ 30.09.2019 16:50 GÜNCELLEME 30.09.2019 16:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ÖSYM DGS ek tercih kılavuzu için gözler başvuru sayfasına çevrildi. Önlisans mezunu olup AÖF veya örgün olarak lisans tamamlamak isteyen öğrenciler ek yerleştirme tarihini merak ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi DGS ek tercihlerle ilgili henüz bir tarih paylaşmadı. Fakat geçtiğimiz sene 27 Eylül tarihinde DGS üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından, 11-16 Ekim tarihlerinde ek tercih sürecini başlatmıştı. 4 Eylül'de DGS tercih sonuçlarının açıklanması doğrultusunda ve bu bilgiler baz alınarak, DGS ek tercihlerinin Ekim ayının ilk haftası başlaması bekleniyor.

 

 

DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Belirtiler tarihler arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır. 

EN AZ BOŞ KONTENJAN İKİNCİ ÖĞRETİMDE

 

 

Yayımlanan boş kontenjanlar bilgisine göre 525 programda 2 bin 790 kişilik kontenjan olduğunu duyuran ÖSYM, bu kontenjanlara 2 bin 773 kişinin yerleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, ikinci öğretim alanında 17 kişilik boş kontenjanın yer aldığı da detaylar arasında yer aldı.

YORUMLAR 1
  • Rrg 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn idaremiz, okul mudurumyz degismesin bence.saygilar sunuyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…