AÖF isteğe bağlı dersler nedir? Dersleri almayınca ortalamaya etki ediyor mu?

2019 - 2020 AÖF kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak isteyen öğrenciler "İstepe Bağlı Dersler" ile karşılaştı. Peki bu dersleri almayan öğrenciler mezun olabilir mi? Ders listesi tablosunda bazı derslerin yanında “İsteğe Bağlı” yazması ne anlama geliyor?

AÖF isteğe bağlı dersler nedir? Dersleri almayınca ortalamaya etki ediyor mu?
AÖF isteğe bağlı dersler nedir? Dersleri almayınca ortalamaya etki ediyor mu?
GİRİŞ 11.10.2019 16:22 GÜNCELLEME 11.10.2019 16:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi çalışma takvimine göre "AÖF kayıt yenileme" işlemleri başladı. 2019 - 2020 ders seçme işlemi yapmak isteyen açıktan üniversite okuyan öğrenciler "İstepe Bağlı Dersler" ile karşılaştı.

 

 

AÖF "İSTEĞE BAĞLI DERSLER" NEDİR?

"İsteğe Bağlı Dersler" bu dönem kaldırılan ve mezuniyet için alınma zorunluluğu olmayan derslerdir. Öğrenciler, son kez bu dönemde açılan dersleri isteğe bağlı olarak ekleyebilecektir.

 

 

Ekledikten sonra FF harf notu alanların notları ise SD’ye dönüşecektir. FF dışında not alanları harf notları ve kredileri, not durum belgesine yansıtılacaktır.

Zorunlu derslerinizi seçtikten sonra bu derslerin dışında açılan ve mezuniyet için zorunlu olmayan "isteğe bağlı dersleri" de isterseniz seçebilirsiniz. Zorunlu olmayan "isteğe bağlı dersleri" seçip seçmemek size bırakılmıştır.

YORUMLAR 24
  • PINAR 4 yıl önce Şikayet Et
    yani birdahaki güz dönemindeki ff olan derslerın sınavına girmeyeceğiz isteğe bağlı olanları seçince oyle mı , lutfen yardımcı olun
    Cevapla
  • GÜL 4 yıl önce Şikayet Et
    İsteğe bağlı olan dersleri almamıştım sadece zorunlu dersimi aldım ve sınavı geçtim. Normalde mezun durumda olmam gerekiyor, fakat mezuniyet durumumu göremiyorum, nereden öğrenebilirim.
    Cevapla
  • ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynı durumdayım.2 gündür aynı seyı düşünuyorum.Acaba mezun olmamız için dönemın bıtmesını mı beklememiz gerekiyor?
    Cevapla
  • aöf 4 yıl önce Şikayet Et
    isteğe bağlı dersi seçtim ama girmedim sınavına haliyle ff. Mezuniyete sıkıntı olmuyor anladığım kadarıyla?
    Cevapla
  • okuyan 4 yıl önce Şikayet Et
    istege baglı dersı secmez ısek ortalamaya nasıl yansıtılacak
    Cevapla
  • Öğrenci 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bunu daha önce düşünseydiniz mesala yaz okulu sınavlarında ama yinede saolun Allah razı olsun geç oluyor böyle şeyler ama güç olmazsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!