ÖSYM DGS ek tercih sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?

ÖSYM tarafından 1 - 7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen DGS ek yerleştirme tercih sonuçları için öğrenciler bekleyişe geçti. Üniversitelerde yeni öğrenim yılının başlamasıyla birlikte 2 yıllık üniversiteden 4 yıllık üniversiteye geçiş yapacak adaylar başvurularını tamamladı. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM DGS ek tercih sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?
ÖSYM DGS ek tercih sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?
GİRİŞ 09.10.2019 08:49 GÜNCELLEME 09.10.2019 08:53

DGS ek tercih işlemleri tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 1 - 7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen DGS ek tercih sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM henüz bir tarih vermedi ancak geçmiş senelerdeki sonuçların tarihlerine bakıldığında DGS ek tercih sonuçlarının 10 gün içerisinde yani 17 Ekim perşembe günü açıklanması bekleniyor. 

 

 

2 yıllık önlisans bölümünü tamamlayan ve 4 yıllık lisans bölümüne geçmek isteyen öğrenciler 2019 DGS ek tercih sonuçlarını https://ais.osym.gov.tr/ adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

EN AZ BOŞ KONTENJAN İKİNCİ ÖĞRETİMDE

 

 

Yayımlanan boş kontenjanlar bilgisine göre 525 programda 2 bin 790 kişilik kontenjan olduğunu duyuran ÖSYM, bu kontenjanlara 2 bin 773 kişinin yerleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, ikinci öğretim alanında 17 kişilik boş kontenjanın yer aldığı da detaylar arasında yer aldı.

AÖF DGS LİSANS TAMAMLAMA KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!