KYK burs ve kredi başvurusu (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) erişime açıldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs ve geri ödemeli kredi başvurusu için açıklama yaptı. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans eğitimi alan öğrencilerin başvuru yapacağı 2019 - 2020 KYK burs başvurusu için aranan şartlar belli oldu. Peki burs başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli? Kimler geri ödemesiz KYK bursu alabilir?

GİRİŞ 18.10.2019 09:28 GÜNCELLEME 18.10.2019 09:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

KYK burs ve kredi başvurusu için işlemler alınmaya başlandı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK burs başvurusu için açıklama yaptı. Buna geri ödemesiz burs başvurularının 15 Ekim ile 21 Ekim tarihileri arasında alınması kararlaştırıldı. Öğrenciler başvuruları sadece e-Devlet KYK burs sayfasında gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden yapılacak başvurularda herhangi bir ücret alınmayacak. Burs başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler devletten 2019 yılı için belirlenen burs ücretine göre geri ödemesiz aylık 500 TL alacak.

E Devlet giriş nasıl yapılır? Hızlı şekilde E-Devlet şifresi alma yöntemleri

 

 

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Birinci adım: KYK resmi web sitesine "www.kyk.gov.tr" adresi veya "giris.turkiye.gov.tr"  adresine giriş yapın. "2019 - 2020 Öğrenim yılı yüksek öğrenim programına girmeye hak kazanmış ÖSYM veya ara sınıf öğrencilerin burs başvurusu için tıklayınız" sekmesine tıklayın.

 

 

İkinci adım: Açılan sayfada "Başvuruda dikkat edilecek hususlar" yazısı dikkatlice okunduktan sonra sayfanın en altındaki başvuru şartlarını kabul ettiğinizi onaylamak için onay kutucuğunu işaretleyip "Başvuru ve Güncelleme" sekmene tıklayın.

Üçüncü adım: Yeni sayfadaki başvuru sahibi kimlik bilgileri doğru olarak doldurulup resimdeki güvenlik kodu girin.

Dördüncü adım: Açılan yeni sayfada sizden öğrenim bilgileriniz ve okul bilgileriniz isteniyor.

Beşinci adım: Açılan yeni sayfada sizden ailenizle ilgili bilgiler istenmektedir. (ailede başka eğitim gören varmı,malvarlığı,geliri vb.) sizden istenen bilgileri doğru olarak girmeniz yararınıza olacaktır. (verdiğiniz bilgilerin doğruluğu kesinlikle araştırılacaktır.)

Altıncı adım: Sizden adres bilgileriniz ve e posta adresiniz istenmektedir.

Yedinci adım: Son olarak tüm bilgilerinizin doğru olarak doldurduğunuzdan emin olduktan sonra kaydet sekmeni tıklayarak, 2019 - 2020 KYK burs ve kredi başvuru işlemleriniz tamamlanmış olacaksınız.

KİMLER GERİ ÖDEMESİZ KYK BURSUNA BAŞVURU YAPABİLİR?

- İki yıllık üniversite (Ön lisans) okuyan öğrenciler,

Dört yıllık üniversite (Lisans) okuyan öğrenciler,

- Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

-  Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,( Fakat bu öğrencilere hazırlık sınıfında burs verilmez)

-  Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

-  Öncelikli olarak LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100’e giren öğrenciler,

-  Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

-  Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

-  İkinci öğretim de okuyan öğrenciler

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.

Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN BURS VE KREDİSİ KESİLMEYECEK

Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre, öğrencilere burs ve kredi tahsis sürecinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin içerisinde, herhangi başka bir kurumdan burs alan ve asgari ücretle çalışan öğrencilerin burslarının kesilmeyeceğine dair detaylar da yer aldı. İşte, o değişiklik;

MADDE 1 – 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 16 – İlk defa kredi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin durumları değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda kredi tahsis edilenlerin listeleri Kurum sisteminde ilan edilir.

Öğrenci, listelerde miktarı belirtilen taahhütname ile istenen diğer belgeleri, süresi içerisinde Kuruma verdiği takdirde kredi almaya hak kazanır.

Kurumdan burs almakta iken, Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısızlığı tespit edilen ve bursu kesilen öğrencilere bursun kesildiği tarihten itibaren bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenim kredisi verilir. Ancak, öğrenci öğrenim kredisini almak istememesi halinde bu durumu bir dilekçe ile Kuruma bildirir."

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. (Madde 29 — Kredi alan öğrencilerden; kredi almaya başladıktan sonra burs aldıkları veya en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri
kesilir. )

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür.

YORUMLAR 4
  • Batsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Başvuru formu düzenleyeni tebrik ederim.Babam emekli annem ev hanımı yani geliri yok .Bavuruda annem için gelir kısmını geçemiyorum illa ki gelir yazmamı zorluyor.Ev hanımı geçtim bari işsiz seçeyim diyorum fakat baba kısmında işsiz seçeneği var anne kısmında yok.Sizin anlayacağınız ortada kaldım
    Cevapla
  • arif 4 yıl önce Şikayet Et
    sayıyla 0 sıfır yazın .
    Cevapla
  • edmond dantes 4 yıl önce Şikayet Et
    babam emekli. üç ayda bir alıyor maaşı. aylığına ne düşüyor ortalama girdim. kuruşu kuruşuna net istiyorlarsa kendileri bi zahmet baksınlar. Atıyorum 3875 alıyor sa yazmışımdır 3900. bu tür hesaplamalar yüzünden mağdur edilmesin kimse. 3875 alıyordurda 2500 yazmıştır. orası tamam.
    Cevapla
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    ya benım anlamadıgım sey okul acıldıgında bursta kalıcagı yerde hazır olmalı kı cocuk okusun okuyabılsın aılesının durumu yok ama okumak ıstıyor burs vekalıcagı yurt okul acıldıktan aylar sonra bellı oluyor cocuk parasız kalıcagı yer olmadan o aylarca ne yapacak mecburen okulu bırakıcak bırakıyorlarda zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi