Yeni öğrenci karneleri nasıl? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci karnelerinin değişmesine yönelik çalışmanın inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yeni öğrenci karneleri 2019 - 2020 eğitim öğretim dönemini kapsamayacak.

Yeni öğrenci karneleri nasıl? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi
Yeni öğrenci karneleri nasıl? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi
GİRİŞ 04.11.2019 07:56 GÜNCELLEME 04.11.2019 07:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada "Medyaya yansıyan “Öğrenci karneleri değişiyor” başlıklı haberde yer alan çalışma, henüz inceleme ve değerlendirme aşamasındadır. Haberde yer alan teknik detayları teyit etmemekteyiz. Çalışmamız bu eğitim - öğretim yılını kapsamamaktadır." ifadelerini kullandı.

 

PEKİ İDDİA EDİLEN YENİ ÖĞRENCİ KARNELERİNDE NELER OLACAK?

Yeni karnelerde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 1 yıllık gelişim süreçleri yer alacak. Veliler öğrenci karnelerine baktığında çocuklarının dönem içinde neyi yapıp neyi yapamadıklarını detaylı görülebileceği iddia edildi.

 


Buna göre; Mevcut karnelerde tek sayfa halinde sadece not bilgisi yer almaktaydı. Yeni öğrenci karneleri tek sayfa olmayacak

Sadece not değerlendirmesi yer almayacak.

'Örneğin öğrenci ezber yapabiliyor mu?', 'Derste söz hakkı istiyor mu?', 'Yüksek sesle okuyabiliyor mu?', 'Okuyabildiğini anlayabiliyor mu?', 'Bir kitabı okuyup anlatabiliyor mu?', 'Yazdığını ne kadar hızlı yazabiliyor mu?' gibi değerlendirmeler yeni karnelerde yer alacak.

SINIF GEÇME SİSTEMİ DE DEĞİŞİYOR

Ortaöğretimde sınıf geçme sistemi tamamen değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren düzenleme önümüzdeki dönem yürürlüğe giriyor.  Ziya Selçuk, sınıf geçme yönetmeliği ile ilgili bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, "4+4+4 başladığı yıl ilkokula başlayan çocuklar, 2020-2021 eğitim yılında lise 1'e başlayacak. Bizim çağ nüfusumuz normalde 1 milyon 200 bin civarındayken o sene 1 milyon 800 bin küsur olacak. Önümüzdeki yıl bizim fiziksel altyapıyı kurmamız, öğretmen ihtiyaçlarımızı sağlamamız, dersliklerin, laboratuvarların düzenlemesini yapmamız gerekecek." ifadelerini kullandı. 

Ortaöğretimde sınıf geçme yönetmeliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, şu bilgileri verdi:

"2020-2021 yılında yeni sistemle beraber ortaöğretimde sınıf geçme yönetmeliğinde sınıfta kalmaya ilişkin, tüm düzenlemeler hazırlandı, 2020-2021 yılından itibaren uygulayacağız. Bununla ilgili de kararımızı aldık. Bu yönetmelik henüz okullar yeni başladığı için şu an ilan edilmiyor. Bugünkü ihtiyaçlarımıza ilişkin olarak mevcut Orta Öğretim Yönetmeliği bugün çıktı ama 2020-2021 yılının ihtiyaçlarına ilişkin de sadece sınıf geçme kısmıyla ilgili bir yönetmelik değişikliği yapacağız. Neyi yapacağımıza ilişkin de hemen hemen bütün illerimizde çalıştaylar yaptık. Bütün illerimizden davetler oldu öğretmenlerimize, yöneticilerimize, 'Siz sınıfta ne sorun yaşıyorsunuz, ne yapalım' şeklinde, bununla ilgili de çok işlevsel sonuçlar çıktı. 2020-2021'de de inşallah bunu uygulayacağız."

YORUMLAR 10
  • Turkuaz 4 yıl önce Şikayet Et
    En önemlisi öğretmen seçiminde okula bağış adında rüşvet alınmasını ve lisede gene eski döneme geçilmesi gerekli devlete ve yandaş kurumlara para aksın diye anne ve babaları özellikle geleceğimiz olan çocukları istedikleri lise ve üniversite ye sınavsiz girmenin yollarını arayın o zaman eğitim düzey i.artar
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimimiz süper karneler değişiyor. Karne değişince eğitimde sorun kalmayacak.
    Cevapla
  • Berlin 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da karneler iki varak. Birinde notlar var bir diğerinde ise öğretmenin o öğrenciyi tasvir etmesi.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    öğrenci yarın askere gidecek 2-3 yıl sonra baba olacak bu çocuk 32 farzı biliyormu abdesti namazı doğru yapıyormu dinini tanıyormu kitabını ve islami vazifelerini biliyormu marifetullah muhabbetullah iman dersleri aldımı almadı çocuk psikopat oldu anne babayı döğüyor küfrediyor okuldan mezun oldu ancak bunları öğrendi neden hocası-öğretmeni-anası babası telefon - internet oldu onun için bu çocuklara üçgen ve karenin iç açılar dış açılar toplamını ayda 100 defa öğretirken dinini öğretmedik hata bizim suç bizim günah bizim
    Cevapla
  • 888 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel doğru bir fikir. umarım uzun yıllar devam eder. emeği geçen herkeseten Allah razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler