VBS E-Okul öğrenci girişi ! 2019 MEB sınav sonucu ve devamsızlık durumu

MEB'in sınav sonuçları, devamsızlık durumları gibi birçok hizmeti içinde bulunduran e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yenilendi. Milli Eğitim Bakanlığı e-okul giriş sayfasına erişen velilere bildirim alma özelliği kazandı.

VBS E-Okul öğrenci girişi ! 2019 MEB sınav sonucu ve devamsızlık durumu
VBS E-Okul öğrenci girişi ! 2019 MEB sınav sonucu ve devamsızlık durumu
GİRİŞ 22.11.2019 10:45 GÜNCELLEME 22.11.2019 10:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

E Okul giriş sayfası aracılığı ile duyuru yayımlayan MEB bildirim özelliğinin geldiği açıkladı. Öğrenciler ve veliler sınav sonuçları, devamsızlık durumu gibi bir çok sorgu ekranını (VBS) veli bilgilendirme sistemi üzerinden bildirim alarak takip edebilecek. Elektronik Okul sistemi olan e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim-öğretim dönemlerinde öğrenciler, öğretmenler, veliler tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Ara tatil dönemi içerisinde 6, 7, 8 ve 9. sınıflar için öğretmenler birinci dönem sınav sonuçları ve devamsızlık durumunu VBS (Veli Bilgilendirme Sistemine) işlendi.

E-OKUL NOT ÖĞRENME NASIL YAPILIR?

Eokul'a giriş yapıldıktan sonra öğrencilere ait olan fotoğraflar çıkar, oradan veli veya öğrenci kendi (çocuğu) fotoğrafını seçerek giriş otomatik olarak yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra eğitim gören öğrencinin tüm bilgileri görülebilmektedir. ​

2019 - 2020 e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

Sisteme giriş yapmak için tıklayınız

E-OKUL SİSTEMİYLE VELİYE 'BİLDİRİM' DÖNEMİ

Türkiye'nin en çok kullanılan mobil uygulamalarından olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yenilendi. Uygulamaya, velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı.  

Mobil uygulama ile velilerin öğrencilerinin durumlarını kolayca takip edebilmeleri ve öğrenme sürecine etkin olarak katılmaları hedefleniyor. Yeniden tasarlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmasının yanında Android veya iOS kullanıcılarının alışık oldukları platforma özgü kullanıcı arabirimi standartlarıyla donatıldı.Sistemde, yeni bir uygulama olarak velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı. Bildirim özelliğiyle öğrenci devamsızlıkları gibi bilgilerin anında velilere ulaştırılması sağlanacak. Uygulamayla eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ve devamsızlık oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

EOKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDE NELER VAR?

Haftalık ders programları, nakil durumu, devamsızlık bilgisi, şube yazılı ortalamaları ve sınav tarihleri bulunur. Bu bilgiler öğretmenler tarafından da görülebilir. Ayrıca dönem sonunda öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplaması da E-Okul üzerinden yapılabilir. Tüm notlar öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra öğrencinin yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alıp alamayacağını belirler.

15 TATİL NE ZAMAN? KARNELERİN VERİLİŞ TARİHİ...

 

2019 - 2020 eğitim yılı 9 Eylül’de başladı. Bu eğitim yılı 19 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Birinci dönem 25 Kasım’dan 17 Ocak 2020’e kadar devam edecek ve sömestr tatiline gidilecek. Yarıyıl tatili 16 gün olacak ve 20 - 31 Ocak arasında hafta sonlarıyla birlikte olacak. Eğitim yılının ikinci dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.

 
YORUMLAR 10
  • ÖZLEM 4 yıl önce Şikayet Et
    benim sınav sonuçları öğrenmek istiyorum
    Cevapla
  • gülcan sõnmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Tesekurler beyendim
    Cevapla
  • mavi 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel değil
    Cevapla
  • inci 4 yıl önce Şikayet Et
    sınavımdan kaç aldığımı merak ediyorum
    Cevapla
  • hasret 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • naz 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyenmedim
    Cevapla
  • sevdammm 4 yıl önce Şikayet Et
    bence deneyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar