2020 YKS sınavı ne zaman | ÖSYM üniversite sınavı aday başvuru formu

YKS sınavı başvuruları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için ÖSYM sınav takvimi ve başvuru tarihlerini belirledi. Peki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları ne zaman başlayacak? Lise son sınıf ve mezuna kalan öğrenciler için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2020 YKS başvuru tarihi konusunda uyardı.

2020 YKS sınavı ne zaman | ÖSYM üniversite sınavı aday başvuru formu
2020 YKS sınavı ne zaman | ÖSYM üniversite sınavı aday başvuru formu
GİRİŞ 13.02.2020 16:56 GÜNCELLEME 13.02.2020 16:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) başvuru tarihi belli oldu. 2020 ÖSYM sınav takvimine göre üniversite sınav başvuruları 6 Şubat - 3 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak. Lise son sınıf ve mezuna kalan öğrencilerin başvuru yapacağı Yükseköğretim Kurumları Sınav Kılavuz, ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinde DUYURULAR başlığı altında yayınlanacak.

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden başvuru yapabilirler.

YKS Başvuru İşlemleri

YKS'DE HANGİ TESTLER YER ALACAK SINAV SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

TYT’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. Temel Yeterlik Testi 20 Haziran Cumartesi düzenlenecek, 135 dakika sürecek.

AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. Alan Yeterlik Testleri 21 Haziran pazar günü düzenlenecek 180 dakika sürecek.

YDT’de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır. Yabancı Dil Testi 21 Haziran'da düzenlenecek 120 dakika sürecek.

Not: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmazlar

2020 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçları, 23 Temmuz 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.  Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

- Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
- TYT puanı ve başarı sırası
- Varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
- Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
- Yerleştirme puanları ve başarı sıraları 

BARAJ PUANI KAÇ OLACAK?

 

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.

 
YORUMLAR 3
  • Esra Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene bende YDS'ye yazırlanacağım. Bunun için Speakingline uygulaması ile de ekstra olarak konuşma pratiği yapıyorum. Çok yararlı bir program kesinlikle bakmanınızı öneririm.
    Cevapla
  • Tuğrul Koç 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yıl yeniden YDS sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Daha önceden de hazırlandım ama bu sefer Speakingline uygulaması ile bol bol İngilizce pratik yaparak hazırlıyorum. Bakalım ne kadar başarılı olacağım.
    Cevapla
  • Ilgın Kara 4 yıl önce Şikayet Et
    benim kuzenim bu sınava hazırlanıyordu bakalım bu yıl nasıl bir net yapacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı