2020 İOKBS sınav tarihini Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

Bursluluk sınavı hazırlıklarını sürdüren ortaokul ve lise öğrencileri gözünü Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine çevirdi. Peki eski adıyla PYBS yeni adıyla İOKBS olan 2020 bursluluk sınavı ne zaman düzenlenecek? İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav başvurusu için MEB velileri uyardı.

2020 İOKBS sınav tarihini Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!
2020 İOKBS sınav tarihini Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!
GİRİŞ 17.02.2020 16:25 GÜNCELLEME 17.02.2020 16:25

İOKBS için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav takvimleriyle birlikte öğrenciler için şimdide bursluluk sınavı heyecanı sardı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz resmi olarak açıklanmadı. Ortaokul  5, 6, 7, 8’inci sınıfta okuyan ve lise 9, 10 ve 11’inci sınıftan okuyan öğrencilerin gireceği bursluluk sınavı için beklenen tarih belli oldu.

 

 

2020 İOKBS (BURSLULUK SINAVI) NE ZAMAN?

PYBS yeni adıyla İOKBS olan bursluluk sınavı 25 Nisan 2020 tarihinde saat 10:00'da düzenlenecek. Öğrenci velisi tarafından (çocuğunun başvuru şartlarını taşıması halinde) öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusu da yapılabilecek. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

BURSLULUK SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından uygulanan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (İOKBS) 2020 Yılı başvurusu henüz belli olmadı. Tahminlere göre Şubat veya Mart aylarında başvuruların alınması ön görülüyor. 

 

 

Başvuru işlemleri www.odsgm.meb.gov.tr veya e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden tamamlanabilecek.

İOKBS'DE KAÇ SORU SORULACAK KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak. Yani saat 12.00'da sınav sona erecek. İlgili sınavdan başarılı olabilmek için en az 80 net yapılması gerekir. Ayrıca bu ve üzerinde net yaptıktan sonra bazı kontenjanlara göre değişkenlik gösteren puan türlerine göre kazanma şansı arttırılabilir.

KAÇ NETLE BURSLULUK SINAVI KAZANILIR?

İlgili sınavdan başarılı olabilmek için en az 80 net yapılması gerekir. Ayrıca bu ve üzerinde net yaptıktan sonra bazı kontenjanlara göre değişkenlik gösteren puan türlerine göre kazanma şansı arttırılabilir.

BURSLULUK MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2020 yılı Bursluluk Sınav sonuçlarını kazanmış olan adaylar ilk bursları okul müdürlüklerinin onayı sonrasında 1 Ekim 2020 tarihinde ödenecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi