MEB AÖL 1.dönem soru ve cevapları yayımlandı! (Kitapçık)

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna dair arayış sürüyor. Açık lise öğrencileri 7,8 Aralık tarihlerinde sınava girdi. 1.dönem sınavını başarılı bir şekilde tamamlayan ve sonuç değerlendirmesi yapmak isteyen öğrenciler AÖL soru ve cevap kitapçığını merak ediyor.

MEB AÖL 1.dönem soru ve cevapları yayımlandı! (Kitapçık)
MEB AÖL 1.dönem soru ve cevapları yayımlandı! (Kitapçık)
GİRİŞ 13.12.2019 08:59 GÜNCELLEME 13.12.2019 08:59
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AÖL 1.dönem sınav sonuç tarihi gözler Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi giriş sayfasına çevrildi. Bununla birlikte öğrenciler AÖL soru ve cevaplar için bekleyişe geçti. 7 Aralık cumartesi günü ve 8 Aralık pazar günü AÖL 1.dönem sınavına girenler için MEB geçtiğimiz günlerde takvim yayımlamıştı. 

AÖL 1.DÖNEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fakat AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna dair Milli Eğitim Bakanlığı tarih duyurmadı. Ama geçtiğimiz sınav olduğu gibi AÖL 1.dönem sınav sonuçları 15 gün sonra yani 23 Aralık pazartesi günü açıklanması bekleniyor. 

Açık öğretim lisesi 1.dönem sınav sonuçlarınızı MEB'in AÖL sistemine "kullanıcı adınız ve şifreniz" ile girip "sınav sonuçları" kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçları sorgulanabiliyor. Ayrıca internet erişimi sağlamayanlar Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı öğrenebilir.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL İTİRAZ EDİLİR?

1- Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

2- Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18adresinden ulaşabilirsiniz.

AÖL soru ve cevap kitapçığı

AÖL 7 - 8 ARALIK SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

7 Aralık cumartesi ve 8 Aralık pazar günü düzenlenen AÖL sınavları Cumartesi - Pazar olmak üzere 2 günde toplam 4 oturumda yapıldı. Her oturum 150 dakika sürdü.  AÖL 1. dönem sınavlarının bugün ki oturumla tamamlanmasının ardından soru cevap kitapçığı Pazartesi günü (09 Aralık) MEB tarafından yayımlanacak. Bu sayede sınavını başarılı bir şekilde tamamlayan ve sonuç değerlendirmesi yapmak isteyen öğrenciler AÖL soru ve cevaplara erişim sağlayabilecek.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1.dönem soru ve cevapları için tıklayınız

AÖL SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

 

Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kağıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Açıköğretim Lisesi sınavlarında her soru 4 seçenekten oluşmaktadır. Puan hesaplamasını yaparken doğru yapılan sorular üzerinden hesaplama yapıyor. Yani 4 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.

 
YORUMLAR 21
  • zehra 4 yıl önce Şikayet Et
    ben yoruldum hayat
    Cevapla
  • Selin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya sınav sonuçları ne zaman açıklanacak artık yoruldum ve heyecanlıyım geçtim mi geçmedim mi bmiyorum .
    Cevapla
  • aöl 4 yıl önce Şikayet Et
    allah sizde bu duruma düsee,rsinizde anlarsınız bizlerin ne cektigini
    Cevapla
  • venüs 4 yıl önce Şikayet Et
    odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz sonuçlara
    Cevapla
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınav biteli kaç gün oldu daha cevap anahtarı yok belli bi tarihde vermiyorlar bunlar bi cevap anahtarını aciklamazken sınavın sonucunu ne kadar zamanda açıklarlar acaba
    Cevapla
  • Selin 4 yıl önce Şikayet Et
    Cevap anahtarı açıklandı fatma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar